דונפזיל ואביקסה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

02/11/2015 | 02:11 | מאת: רון

שלום, אבי בן ה-80 התחיל ליטול דונפזיל ביולי 2014. המינון הראשוני היה 5 מ"ג, וכעבור שלושה חודשים עלה ל-10 מ"ג. הואיל וחלה הרעה נוספת ביכולותיו הקוגניטיביות, לפני שמונה שבועות התחיל ליטול בנוסף גם אביקסה. המינון הראשוני היה 5 מ"ג, כעבור ארבעה שבועות עלה ל-10 מ"ג, כעבור ארבעה שבועות נוספים עלה ל-15 מ"ג, וממש עתה יעבור ל-20 מ"ג. עושה רושם שההרעה בתפקודו הקוגניטיבי אינה מאטה. האם הדבר נורמלי? האם יש מה לעשות בנידון? תודה רון

02/11/2015 | 21:07 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרון שלום, לצערי, מחלת אלצהיימר היא מחלה שנוטה להתקדם, בכל אדם בקצב שונה. באיזה שהוא שלב נוצר רושם שהתרופות אינן עוזרות, גם אם המצב עם תרופות טוב ממה שהיה המצב ללא התרופות. אם אביך בשלב שאינו יותר מדי מתקדם של המחלה, ניתן לשקול אם יתאים לקבלת טיפול שאינו תרופתי, ושניתן בנוסף לטיפול התרופתי, על ידי שלוב של גריה מגנטית ואימון קוגניטיבי ממוחשב. הטיפול מאושר על ידי משרד הבריאות, אך אינו כלול בסל הבריאות, ומחייב שתוף פעולה של המטופל והתמדה מצידו ומשפחתו (30 טיפולים על פני 6 שבועות). אם אתה מעוניין בפרטים אנא התקשר אל 08-977-8456. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר