לא יודעת איך לשכנע את אמא להתקלח.

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

10/10/2015 | 13:12 | מאת: טובה

יש לי אמא חולת אלצהיימר במצב מתקדם. היא מתעתעת כיון שעדיין פעילה, אבל לא מזהה אותי בתור הבת שלה. כבר חודשים לא מתקלחת ככה אבא אומר. הוא לא יכול לשכנע אותה להתקלח היות והיא אומרת לו שהיא מתקלחת. ואני בגלל שאני זרה לגביה היא אומרת שלא מוכנה לשמוע עצות ממני. מה לעשות?????? האם בכוח???

14/10/2015 | 22:19 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לטובה שלום, אין מקום להפעיל כח כלפי אמך. אם אמך מסוגלת להבין רישום על לוח שנה -- אולי אפשר לשים לוח שנה בחדר אמבטיה ולסמן כל יום אחרי המקלחת. אלטרנטיבה אחרת -- לשים את המקלחת במקום רבוע בסדר היום -- קמים, מצחצחים שניים, מתקלחים (רצוי בישיבה על בסא-מקלחת למניעת נפילה), מתלבשים , אוכלים ארוחת בוקר... מקוה שרעיונות אלה יעזרו. בברכת בריאות, כרמל

מנהל פורום אלצהיימר