האם זה אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

06/10/2015 | 21:43 | מאת: עדי

הקדמה: אבי, בן 80, אחרי אירוע מוחי, סובל מאי ספיקת לב, לאחרונה נתנו לו פרוקור וכתוצאה מכך נגרם לו פרוקור לנג, כדי לבטל פגיעה זו נתנו לו במשך 10 ימים פרדניזון. במהלך התקופה האחרונה אבי החל עוד טרם לקיחת הפרדניזון, אבי התחיל לדמיין בעיות וניסה למצוא פתרונות לבעיה שבעצם לא קיימת הוא החל לספר סיפורים שכלל לא קיימים, כמו למשל שהוא התגייס השבוע לשירות מילואים. הוא נכנס לחדר השירותים ויכול לשהות שם שעות רבות ואוסר עלינו להפריע לו שם ומאיים על מי שמנסה לקרוא לו שיצא מהחדר שירותים שירביץ לו ...הוא מרבה לספר סיפורי ילדות, שוב ושוב אותו הסיפור, הוא לפעמים רוצה להגיד משהו, אבל לא יוצאות לו המילים, ועוד ועוד. התייעצנו כבר עם מספר רופאים: חלקם חושבים שזו דמנציה או תחילת אלצהיימר חלקם חושבים שזו תופעה של הפרדניזון ויש שחושבים שזה דליריום אשמח לשמוע מנסיונכם מה זה נראה לכם וכיצד עלינו לטפל אנחנו ממש אובדי אצות. רק אציין שבבדיקות דם לא נראה שחסר לו משהו או שקיימת בעיה כלשהי

07/10/2015 | 22:12 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לעדי שלום, אם ההחמרה במצבו אכן חלה בטווח הימים או השבועות הבודדים האחרונים, ולא נמצא פתרון במסגרת אמבולאטורית -- כדאי להשלים את הבירור באשפוז. כדאי להביאו לאשפוז דרך חדר מיון בהקדם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר