אבחון וטיפול בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

02/10/2015 | 21:56 | מאת: גל

שלום רב, אמי חלתה באלצהיימר בגיל 58 (ייתכן שאף קודם) ונפטרה בגיל 64. אני, בת 45, שוקלת לבצע בדיקה של נשאות הגן presenilin1. במידה וימצא כי אני נשאית, האם קיים מחקר החוקר נשאים בני גילי? האם קיים טיפול לנשאי הגן?

07/10/2015 | 21:59 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לגל שלום -- יעוץ גנטי מחייב שיחה פרטנית עם יועץ גנטי. ההחלטה להבדק לגן מסויים קשורה לשאלה אם ידוע לך שאמך היתה נשאים של גן זה. כדי להתעדכן במחקרים קליניים מוכרים -- כדאי להסתכל באתר clinicaltrials.gov טיפול לנשאים כרגע אין. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר