בירור ראשוני למצב דמנציה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

10/09/2015 | 19:35 | מאת: מיכאל

שלום רב, בהמשך לביקור אצל רופא גריאטרי, נשלחה אמי בת ה-85 לבדיקת CT ראש עם חומר ניגוד. אך מצב הקריטינין שלה גבוה 1.3.1 והרבה מהמכונים לא מוכנים או ערוכים לבצע בדיקה עם הכנה מתאימה. האם לבירור המצב אפשר לעשות CT ללא חומר ניגוד, זה ייתן תמונה מדוייקת או אולי MRI . אנחנו מבולבלים ולא יודעים איך להמשיך מכאן. תודה,

16/09/2015 | 00:26 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרמי שלום ושנה טובה. ניתן לבצע בדיקת MRI ללא חומר ניגוד. ה-MRI מספק יותר מידע, על כן זאת הבדיקה המומלצת בעיני. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/09/2015 | 00:28 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

תיקון: למיכאל שלום, ועמך הסליחה. ברכות לשנה החדשה.

מנהל פורום אלצהיימר