בדיקה גנטית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

17/08/2015 | 14:58 | מאת: רמי

אבי חלה במחלת האלצהיימר השהיה בן 40, וכך גם אביו, אחותו, ובת הדודה שלי. אני בן 38 ו מעוניין לבצע בדיקה גנטית כדי לדעת כבר עכשיו מול מה אני עומד. אני לא מעוניין לבצע את הבדיקה דרך הקופה, איך אני יכול למצוא נוירולוג מתאים? האם אני יכול לקבל המלצה?

22/08/2015 | 23:15 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרמי שלום, גם אם תבצע את הבדיקה מחוץ למסגרת קופת חולים, יש לדבר השלכות מעבר לקבלת המידע על ידך. עליך לעבור יעוץ גנטי בטרם תפנה לבצע בדיקה גנטית, כדי להבין את המשמעויות. צריכה להיות הערכות לתמוך בך ובבני משפחתך, אחרי קבלת התוצאה, בין אם היא חיובית או שלילית. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/08/2015 | 07:20 | מאת: רמי

תודה רבה לך על תגובתך. המשמעויות של תוצאות הבדיקה ברורות לי ואני ומשפחתי מבינים את המשמעויות האדירות של קבלת המידע, אך זה עדיף על לחיות עם סימן שאלה כל כך גדול ולגלות את התוצאות רק כשהסימפוטמים יתחילו להופיע (או שלא). השאלה שלי - אל מי עלי לפנות כדי לקבל את ההפניה לבדיקה גנטית. כל נוירולוג יתאים? כדאי לפנות לנוירולוג עם מומחיות ספציפית?

מנהל פורום אלצהיימר