מינון כדור הסרוקואל

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

06/07/2015 | 22:26 | מאת: אריק

אמא חולת אלצהיימר מזה 6 שנים בשלב מתקדם בת 90. קיבלה מינון כדור הסרוקואל 25 מ"ג: 2 טבליות ביום. בעקבות התפרצויות זעם קשות, רופא המשפחה ממליץ על העלאה הדרגתית תוך ימים ספורים ל- 4 טבליות ביום, סה"כ 100 מ"ג. האם אפשר לתת טבליה אחת של 100 מ"ג בשעות הערב במקום 4 פעמים ביום או שהפיזור על פני היממה יהיה יעיל יותר? תודה רבה.

08/07/2015 | 23:47 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאריק שלום, פיזור התרופה על פני שעות הערנות בטוח יותר. מדובר במינון תרופה יחסית גבוה, בהתחשב בגילה: יתכן אם תגיעו למצב של רוגע שתוכלו להוריד מעט את המינון. עבדו בעצה אחת עם רופא המשפחה. בברכת בריאות, כרמל

08/07/2015 | 23:56 | מאת: אריק

כרמל שלום רב, תודה רבה להתיחסות שלך. מה תופעות הלוואי של המינון הגבוה של תרופה זו? פרופ' גינדין נתן לאישה בגיל ומצב דומה טבליה אחת של 100 מ"ג כל ערב,והיא רגועה כל היום. נראה לי שבשלב זה נמשיך בפיזור על פני כל היום. תודה רבה, אריק

09/07/2015 | 00:09 | מאת: אריק

כרמל שלום רב, באשר לעצתך להפחתת המינון: כאשר החולה קיבלה 2 טבליות 25 מ"ג ביום היו מדי פעם התקפי זעם קשים, ולכן קיים החשש של חזרת ההתקפים אם המינון יופחת. תודה רבה אריק

29/09/2015 | 11:22 | מאת: יוסף

אימי ז"ל, שהיתה חולת דמנציה, לקחה סרוקוול במשך כשנה. התרופה לא הביא שום הרגעה - להיפך, כנראה שהגבירה את אי השקט. נוסף לכך היא גרמה הזיות ותופעות לוואי נוספות. לאחר הפסקת הסרוקוול מצבה השתפר. אי השקט ירד, ההזיות נעלמו לחלוטין. לצערי לא מצאתי פתרון משביע רצון לתופעות השונות של אי שקט. לתרופות האנטי פסיכיאטריות השונות יש לעיתים קרובות דווקא השפעה המגבירה אי שקט (אקטיזיה). ברור שכמויות אדירות ישיגו בסופו של דבר "הרגעה" אבל זה דומה להרגעה על ידי מכה בראש...

מנהל פורום אלצהיימר