אלצהיימר או תופעות לוואי הקשורות בבלבול

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

17/04/2015 | 18:10 | מאת: ציון

שלום רב,אבי בן 74...חולה סוכרת לאחר ניתוח לב לפני 4 חודשים.לפני שלושה שבועות קיבל ציפרלקס מרופאת המשפחה לטענתה כי חשבה שפיתח אחרי הניתוח תסמיני היפוכונדריה.מאז שהחל ליטול ציפרלקס הוא שוכח דברים שעשה שעות קודם ולעיתים מתקשר אליי פעמיים שלוש ביום ושוכח שדיברנו. האם ייתכן שהכדור הוא הגורם לבלבול ושכחה או חלילה פתאום אולי מפתח אלצהיימר? משלשום הפסיק את הציפרלקס.כשאני שואל שאלות על דברים שקרו לפני כמה דקות הוא שוכח ....חייב לציין שמצב רוחו לא כפי שהיה בעבר(ירוד והוא שקט יותר).הוא לא מוטרד ולא נראה שמודע לשכחה.האם אלצהיימר?אני מאוד מוטרד.יכול להיות שתסמיני התרופה קשורים למצב כזה בתקופה בת שבועיים שנטל את התרופה.קראתי שציפרלקס יכולה להביא למצב רוח שפוף...

17/04/2015 | 21:09 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לציון שלום רב, השתלשלות הדברים מוזרה. יתכן ומשחקים פה גורמים הפיכים, והתמשכות המצב, בנסיבות כאלה, אינו לטובת אביך. אני ממליץ על בירור דחוף דרך חדר מיון, באשפוז. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר