דמנציה על רקע סוכרת

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

06/04/2015 | 21:38 | מאת: איילת

שלום רב, לאבי בן 83 היה מקרה של היפוגליקמיה בהיותו בנופש ועד שהגיע לירושלים וטופל עברו יותר משלוש שעות.היה לו 30 סוכר.מאז שנתיים וחצי סובל מירידה קוגניטיבית הדרגתית ורופא פסיכוגריאטר שהיה אצלו קבע שזה על רקע הסוכרת. פאסיביות, אבדן זיכרון, חוסר התמצאות בזמן ומקום וחוסר נכונות לשתך פעולה, הזנחה עצמית, זקוק להשגחה ADL. האם היפוגליקמיה שלא טופלה שלוש שעות גורמת לירידה לטווח ארוך בתפקודי המוח? האם ייתכן שמה שקרה לו הוא אירוע מוחי וההיפוגליקמיה היתה רק תופעת לוואי לכך? יש בדיקה שאפשר לעשות כדי לדמות את המוח? האם ניתן לעשות משהו כדי לשפר את המצב?

08/04/2015 | 19:01 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאיילת שלום רב וחג שמח, קשה לייחס מחלה שהולכת ומתפתחת לארוע בודד של היפוגליקמיה, אם כי הארוע עלול להסיר את המסך מתהליך שהתקדם עד אז מבלי שיפרוץ עם בטוי קליני. אין זה סביר שמדובר היה בארוע מוחי. כדאי לבקש הערכה נוספת על ידי מרפאת זכרון. שם יוכלו ליעץ אילו בדיקות נוספות יש לעשות, אם יש מקום לאבחנה אחרת, ומהן ההמלצות הטיפוליות הראויות. בברכה, כרמל ערמון

11/04/2015 | 22:51 | מאת: איילת

תודה על תשובתך. האם תוכל לתת לי שם של מרפאת זיכרון בירושלים ? יש דרך לשפר מצב של אבדן זיכרון?

מנהל פורום אלצהיימר