ניוון קורטיקלי בגיל 62

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

31/03/2015 | 08:42 | מאת: דיאנה

שלום רב. אבי כיום בן 62, פעיל ומתפקד היטב, רופא במקצועו. מזה מספר שנים (נאמר 5 לפחות) מציג תמונה שקראנו לה בבית "חוסר ריכוז", מה שהתבטא בחזרה על שאלה או אמירה מספר רב של פעמים למרות קבלת תשובה. לאחרונה עקב סחרחורות החל בירור נוירולוגי ובסיטי עם חומר הודגם ניוון קורטיקלי נרחב מעבר למצופה לגילו. האם בהכרח שמדובר באלצהיימר? מה עלינו לעשות להתקדם בבירור? תודה

31/03/2015 | 22:06 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לדיאנה שלום וברכה, אני מצטער מאד לשמוע שאביך, רופא צעיר בן 62, מפגין זה לפחות 5 שנים תסמינים של חוסר רכוז, פתח לאחרונה סחרחורות, וכעת נמצא ב-CT ניוון נרחב של קליפת המח (קורטקס). אין זה נכון שאכנס לדיון בהשערות אודות אבחנות אפשריות מבלי לראות את האדם בו מדובר, מעל הרשת, ולא בנוכחותו. אני ממליץ שבשלב ראשון יחזור בהקדם אל הנוירולוג שמנחה את הבירור שלו כדי לדון בממצאים. כדאי שתצטרפי אליו לביקור כדי ששניכם תשמעו ביחד את מה שיש לו לאמר ולהציע. אם תוותרנה שאלות לאחר הפגישה עם הנוירולוג והשלמת הבירור על ידו -- אנא פני אלי שנית. בברכת בריאות וחג שמח, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר