התרופה החדשה לאלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

30/03/2015 | 19:56 | מאת: 052503357

שלום. רציתי לדעת מתי תגיע התרופה לישראל? האם יש לה מרכיב גנטי. אני שואלת כי לאמא יש אלצהיימר והבנתי שגם לסבתי מצד אמא גם היה אלצהיימר. אני חושבת שגם לאח של אמא היה . לא בטוחה. לכן מתי אפשר להיבדק? למרות שכרגע אן כל חשש לכך.

31/03/2015 | 21:51 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לפונה עלומת השם שלום, התרופה החדשה תעבור בשלב זה למחקר במספר חולים גדול יותר, ורק בסופו תחלטנה רשויות הרשוי התרופתי בארץ ובעולם על אישורה לשמוש בחולים מן השורה. לשאלתך השניה -- למחלת אלצהיימר יש מרכיב גנטי אצל חלק מן החולים. חלק מן הגנים זוהו, על כן קיימת אפשרות להבדק, כדי לברר אם קרוב משפחה נושא את אחד הגנים הידועים. בדיקה כזאת צריכה לבוא אחרי יעוץ גנטי בה נשקלות השלכותיה האפשריות על הנבדק ובני משפחתו. ליעוץ גנטי בזה יש להקדים התיעצות עם נוירולוג, כי השקולים יהיו שונים באדם ללא כל סימני מחלה ובאדם שהחל להראות את שימני המחלה. לחזור לעניין תרופה חדשה או טיפול חדש: אם את מעוניינת לבדוק את התאמתה של אמך לטיפול חדש מסוג אחר, לא תרופתי, אשר יעילותו הודגמה במחקר ראשוני, ואשר נמצא כעת בבדיקה במספר חולים גדול יותר: באסף הרופא מתנהל, בהנחייתי, במקביל למרכזים רפואיים נוספים בארצות הברית, מחקר קליני של חולים בשלבים מוקדמים עד בינוניים של מחלת אלצהיינר, כדי לבדוק את השפעתו של טיפול משולב של גרייה מגנטית ואימון קוגניטיבי. אנחנו מחפשים משתתפים למחקר, חולים במחלת אלצהיימר בגילים ­90-60, הנמצאים בשלב מוקדם עד בינוני של המחלה. לקבלת פרטים נוספים ולבדיקת התאמה להשתתף במחקר את מוזמנת לפנות לטלפון 08-­977-8456 או לדוא"ל [email protected] בברכת בריאות ואחולי חג שמח, כרמל ערמון נ"ב כתבתי בלשון נקבה; אם מדובר בגבר פונה -- אנא קבל זאת בהבנה: ראיתי יותר תורשה מאם לבת מאשר מאם לבן. בברכה.

מנהל פורום אלצהיימר