תרופות לאלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/02/2015 | 19:50 | מאת: סיגל

שלום, אמי אובחנה לפני מספר חודשים באלצהיימר ומקבלת טיפול תרופתי-מדבקות אקסלון, ריספונד וטיפות הרגעה. ההטבה היתה עצומה אך החלה התקשות איברים כדל חולת פרקינסון. הרופא החליט להוריד את הריספונד לכדור אחד, ומאז החלה התדרדרות קשה. הכדור הוחזר אך אין שיפור. מצבה כעת מאוד גרוע- מבולבלת, בוהה, מתחילה לדבר ואינה מסוגלת לסיים את המשפט, הזיות, לא ישנה ועוד. אשמח לשמוע עיצות בנוגע לטיפול ולתרופות. האם אפשר לקבל המלצה על רופא המומחה בנושא אשר ייעץ ויסייע באיזון התרופתי? מקום מגורים- קרית טבעון. תודה!

22/02/2015 | 20:25 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לסיגל שלום, את מתארת מצב מורכב של הדרדרות מהירה ובעיתית, שכדאי לברר ולנסות לפתור בהקדם. כדאי לך לפנות ליחידה לבעיות זכרון בבית החולים רמב"ם. אם מצבה של אימך אינו מאפשר לה להמתין לתור רגיל, כדאי לבקש הפניה לחדר מיון לשם הערכה דחופה של מצבה על ידי הנוירולוגים של בית החולים רמב"ם (הוא בית החולים הקרוב אליך אשר בו יחידה להפרעות זכרון), ולשם איזון מהיר של הטיפול התרופתי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר