שאלות זכרון

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

11/02/2015 | 09:20 | מאת: אבי

תמיד סבלתי מחוסר "זיכרון עבודה" / "זיכרון פעיל" - כלומר "שולחן עבודה" של מח לאיבוד נתונים וגם מעיבוד איטי, זה החריף כשקיבלתי LUSTRAL נגד OCD, עתה שמעתי שיש תוסף תזונה HUPERZINE A שהוא Acetylcholine reuptake inhibitor ומשתמשים בו לחיזוק זיכרון נגד אלציימר ודמנציה - האם גם לי שבל"ע לא סובל מחלאים האלו - מותר / כדאי לקבל "קורס" של HUPERZINE לחיזוק כללי של הזיכרון וחשיבה ? תודה רבה על ההתייחסות !

11/02/2015 | 18:20 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאבי שלום, אני נוטה לא לחוות דעה על תרופות המשווקות כתוספות מזון, כי מטבע ההחלטה לשווק תרופה כתוספת מזון בחר היצרן לעקוף את מנגנוני בקרת האיכות שחלים על אישור תרופות. אינני מתימר לנסות להשלים את אשר בחא היצרן לעקף. עיון באתר של מאיו קליניק: http://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/alzheimers-disease/expert-answers/huperzine-a/faq-20058259 מגיע למסקנה דומה לגבי HUPERZINE A ואומר שאם יש מי שזקוק לתרופה עם השפעה של Acetylcholine reuptake inhibitor אזי ישנן תרופות עם השפעה כזאת לגביהן יש מידע טוב יותר אודות יעילות ובטיחות לטווח ארוך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר