אלצהיימר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

29/01/2015 | 21:03 | מאת: רונית

שלום,אמי חולת אלצהיימר ולאחרונה אינה מזהה את ביתה ובעלה. היא כל הזמן רוצה לצאת החוצה לחפש את הבית שלה. זה יכול לקרות שש שבע פעמים ביום אבי מיואש ומדוכא ומותש וגם המטפלת . היא יוצאת איתה כי רק זה מרגיע אותה אבל אמי מסרבת לחזור וצריך לריב איתה . מטפלת אחת כבר עזבה בדל כך. מה ניתן לעשות? זה מגיע גם לידי אלימות מצד אימי כלפי המטפלת וכלפי אבי.

01/02/2015 | 20:13 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרונית שלום, אני מצטער שמחלתך של אמך התקדמה לשלב זה. לעתים -- אין מנוס בשמוש בתרופות בעלות אופי מרגיע כדי שניתן יהיה להמשיך לטפל בחולה בביתה. לחלק מן התרופות תופעות לוואי הנובעות מטבען המרגיע, או תופעות לוואי אחרות, ובחירת המינון המתאים היא משימה עדינה, תוך איזון בין תועלת לסיכון. תצטרכי להתיעץ עם הרופאה המטפלת או הרופא המומחה המיעץ לגבי הטיפול התרופתי המתאים לאמך בשלב זה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר