אבחון מוקדם מאוד

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

01/02/2015 | 09:24 | מאת: לילי

שלום, קראתי לגבי אבחון מוקדם, אך אולי קיימים סימנים מוקדמים יותר שניתן להבחין בהם? במקרה שלנו נראה שיש פה ושם סימני בלבול וחזרה על שאלה כמה פעמים, אך ב99% מהזמן האדם פעיל מאוד שכלית. גיל 74. מה דעתך לגבי סימנים מוקדמים? תודה!

01/02/2015 | 20:29 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ללילי שלום רב, דעתי שכדאי מאד לחתור לאבחון מוקדם של שוני בתפקוד המוח. כדאי לחתור לאבחון מוקדם מדויק כי לעתים מוצאים תהליכים הפיכים, וגם לסוג השכיח של דמנציה (מחלת אלצהיימר) קיימות אופציות טיפוליות להפחתת התסמינים, המאפשרות לעתים לקנות זמן במצב הנוכחי או במצב מעט משופר. כדאי לפנות לרופא(ה) המטפל(ת) שיחל בבדיקה להפרעת זכרון, תןך בצוע בדיקות דם מקדימות (כלליות, ויטאמינים, הורמון תריס) ובדיקות דימות. שכיח שמי שמקנן בו ראשיתו של ביטוי קליני לדמנציה -- הבטוי יהפוך ברור יותר (ןחמור יותר) לאחר מחלת חום, הרדמה, או נתוח. אם אתם גרים סמוך ל"אסף הרופא" ותרצו הערכה קוגניטיבית ביחידה להפרעות רכוז וזברון -- אנא שלחו פקס עם פרטים אל: 08-954-9276 ואסייע בהשגת תור מוקדם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/03/2015 | 14:05 | מאת: לילי

הבעיה שכנראה גם אחרים מתמודדים איתה -- איך לגרום לבן אדם ךגשת לאבחונים כאלה...??

12/03/2015 | 18:30 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ללילי שלום, עתה זה ראיתי את שאלת ההמשך שלך מן ה-1 למרץ. צריך להכנס לעור של האדם בו מדובר -- הרי הוא חושש מתוצאות האבחון. לעתים -- עניין הכשירות השכלית נכנס למערכת יחסים שיש בה עמותים, ואימות של ירידה בכשירות יביא לאבדן מעמד במערכת הקרובה. באופן עקרוני -- הגישה צריכה להיות תומכת, אך לא כופה. המוטיבאציה היא למצוא תהליך הפיך, או תהליך שיש לו טיפול. כדאי להציע לבוא עם האדם בו מדובר לרופא. יותר קל אם קיים בסיס של קשר עם אמון ותמיכה הדדיים, ואין חשש שהאדם ינושל נמכסיו (בכל המובנים) אם יתברר שחשיבתו בנסיגה. הכל טמון בכיצד הדבר נעשה. בהצלחה! כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר