אקסלון 5

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

16/12/2014 | 18:33 | מאת: adipa

היי, אימי אובחנה בגבולית למחלת האלצהיימר ע"י נוירולוגים וכמובן לאחר כמה מפגשים במהלך השנה וחצי האחרונות. זה בא לידי ביטוי בשכחה לטווח הקצר ושמות של אנשים ומקומות, מצבי רוח ודיכאונות שהיו באים לה בתקופות של כמה ימים בממוצע. לאחרונה הצלחתי לשכנע אותה לקחת תרופה שתעכב את התדרדרות המחלה ולשמחתי הרבה ביום שישי היא התחילה עם האקסלון 5, 9 מ"ל. כצפוי, היא כבר החלה להתלונן על כך שהיא מאוד מבולבלת וכבר מחפשת תירוץ להסיר את המדבקה. אני משתדלת מאוד להיות עירנית למצב שלה והיא אכן מבולבלת ומדוכאת, אך לא יותר מאשר בימים שקדמו לנטילת התרופה. שאלתי מהו הפרק זמן שעליה להיות עם התרופה כדי להבין האם מה שהיא מרגישה הוא חרדה מהטיפול או תופעת לוואי אמיתית? על מה עלי לשים דגש, על מה עלי להקפיד? תודה מראש

21/12/2014 | 19:47 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאדיפה שלום רב, אם מופיעה תופעת לוואי, או חשד לתופעת לוואי, לאחר התחלת תרופה חדשה -- יש לפנות לרופא שנתן את התרופה. במקרים רבים נכון להפסיק את התרופה מידית. במקרים אחרים -- מורידים מינון, או מפחיתים בהדרגה. לפעמים הרופא מבקש להתמיד ולקחתאת התרופה, תןך מעקב הדוק, מתוך תקווה שתופעות הלוואי תחלופנה. אנא התיעצו עם הרופא שרשם את התרופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר