התייעצות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

09/12/2014 | 19:43 | מאת: חן

אמי בת 83 בריאה ועובדת כפקידה יעילה, מושתלת קוצב לב ונוטלת כדורים ללחצ"ד. לאחרונה אנו במשפחה חשים שהיא לעיתים שוכחת דברים מסוימים שהיו רק בימים האחרונים, כגון דברים שנאמרו לה, או שהראו לה, וכן דבר מאכל מסוים שהיה אמש בארוחה וכדו'. לא דברים עקרוניים, יחסית פעוטים. אך אותנו זה מדאיג. א. האם יש הצדקה לדאגתנו. ב. מה עלינו לעשות. סליחה על אורך הכיתוב ותודה מראש חן.

13/12/2014 | 21:01 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לחן שבוע טוב, ערנותכם לשנויים שחלים באמכם ברוכה ומוצדקת. תסמינים אלה יכולים לנבוע מסבות "קלות," כגון מחסור בויטאמינים B12 או B1 או רמת הורמון תריס נמוכה, "בינוניות" - איזו הפרעה "פנימית", או חמורות יותר, הנוגעות למוח ישירות, בכלל זאת הסימנים המוקדמים ביותר למה שיתברר בהמשך כמחלת אלצהיימר. כדאי שתפנו בההקדם לרופא(ה) המטפל(ת) בקופת חולים ותספרו על הבעיה, כדי שתעשנה הבדיקות הרלוונטיות לחפש תהליכים מן הסוג הקל והבינוני, שעל פי רוב ניתנים לטיפול, ותקבלו הפניה לנוירולוג כדי לבחון את האפשרויות החמורות יותר. אם תהיו מעוניינים בהערכה נוירולוגית ביחידת הזכרון של אסף הרופא -- אנא שלחו אלי פקס ל- 08-954-2076 ואסייע בהשגת תור מוקדם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

13/12/2014 | 21:40 | מאת: חן

היינו (ללא אימי) אצל רופאת המשפחה לבקש ממוריט וזו המליצה א. לא לעשות שום פעולה ללא שיתוף פעולה מלא עם אימי מאחר ומדובר באשה מאד חרוצה ופעילה הדורשת מעצמה מעבר ליכולותיה בכל מישור. ב. הרופאה אמרה שאת התרופה הנ"ל יכול לתת אך ורק פסיכיאטר לאחר מבדק ואבחון מסוים. שאלתי א. האם ניתן להגיע לאותן תוצאות בבדיקה אצל נוירולוג מבלי להגיע לפסיכיאטר. ב. האם יש מצב שויטמין B1 ו/או B12 ישפרו את המצב. שוב תודה רבה מראש ועל לשעבר. חן.

28/03/2015 | 20:58 | מאת: עופרה בר שלום

אמי בת 84 סובלת מאיבוד זיכרון לטווח הקצר מהזיות בלילות, קראתי על תרופה חדשה לעיקוב אלצהיימר בשם אדואנומאב , האם התרופה כבר הגיעה לארץ וניתן לרכוש אותה? האם יש טיפולים ובדיקות היכולים לעקב התפתחות המחלה, אודה לתשובתך בברכה עפרה בר שלום הבת

מנהל פורום אלצהיימר