פענוח תוצאת MRI כתוצאה מאיבוד זכרון וחוסר התמצאות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

22/11/2014 | 19:31 | מאת: אתיזך

דר יקר, בזמנו כתבתי לך שאני הייתי חולת סרטן ושט ובסיס לשון.פעמיים איבדתי את הזכרון וחוסר התמצאות.עשיתי MRI .דופלר תקין וכן EEG .אבקש מאד חוות דעתך בנדון. תאריך:16/11/2014 שעה:22:24 מבנה תקין של ארובות העיניים,בסיס הגולגולת ציסטה רטנציונלית בכל אחד מהתאים המקסילרים.התעבות רירית בתאי מסטואיד קאודלים מימין.פירמידה שמאלית שמורה. מעבר קרניו צרביקלי תקין מתחת לטנטוריום:פרנכימה וחדר רביעי שמורים מעל לטנטוריום:מודגמים מוקדים קטנים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן משני הצדדים.מדובר במוקדים בלתי ספציפייים כאשר באבחנה המבדלת אפשרות של שינוייים וסקולופתים,פוסט איסכמיים או דמיאלינטיבים. לציין קוום-ספטי-פלוצידי-מצב אנטומי. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה מבנה תקין של הצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות מבנה תקין של האוכף הטורקי,תוכנו וסביבותיו מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת מ 19.10.10 דר יקר אבקש שתסביר לי מה קורה עם הMRI .בהמשך לארועים שקרו לי אובדן זיכרון והתמצאות. תודה רבה פתח בחלון חדשהדפסת ההודעההוספת תגובה

24/11/2014 | 21:13 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאתי זך שלום. מעודד שאין שנוי ב - MRI הנוכחי, בהשוואה לקודם מלפני 4 שנים. אין גידול. לפיכך -- לא קורה שום דבר עם ה- MRI. לקבלת הסברים נוספים -- כדאי שתעברי על דיסק עם התמונות עצמן יחד עם הרופא שהזמין את הבדיקה. דו-שיח לסכום הממצאים ראוי שיערך במסגרת התיעצות רפואית עם רופאך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר