ממצאי בדיקת מיפוי מוח, spect

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/11/2014 | 19:48 | מאת: איה

שלום רב, סבי היקר בן ה- 86, עבר לאחרונה בדיקת מיפוי מוח spect, בעקבות נפילתו ברחוב ואשפוזו בבית החולים לבדיקות. בתוצאות הבדיקה שקיבלנו כתוב: "מודגמת ירידת פרפוזיה בינונית, לאונות הטמפוראליות, מעט יותר משמאל. פרפוזיה מוגברת נראית באונות האוקסיפיטליות, באזורים פר-פרונטליים וכן באיזורים אורביטופרונטליים. פרפוזיה טובה לשאר אזורי הקורטקס. לגרעינים הבזליים לתלמוס ולמוחון. לסיכום: ירידת פרפוזיה טמפוראלית בעיקר,ללא תבנית ברורה של מחלה ניוונית. בנוסף, היפרפוזיה כנ"ל שאינה ספציפית. מה המשמעות של ממצאים אלה? אודה מאוד לקבלת כיוון בנושא.

20/11/2014 | 21:01 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאיה שלום, יש לפרש את תוצאות הבדיקה מתוך התיחסות לסבות שגללה בוצעה. בדרך כלל ירידה בפרפוזיה (אספקת דם) מרמזת על אובדן תאים באיזור, הגורם לירידה בצורך בחמצן ומכאן בצורך לספק דם לאותו איזור. האונות הטמפוראליות עוסקות בזכרון, ולשמאלית תפקיד חשוב בהבנת השפה ובשמוש בה. אני מקווה, שהרופא שביקש את הבדיקה יוכל להשלים את הקשר בין תוצאותיה לבין מצבו של סבך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר