שאלה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

16/11/2014 | 20:28 | מאת: בבט

שלום דוקטור אני מעוניינת לדעת כשלאדם מבוגר מתחיל לדמיין או כביכול לראות דמויות סביבו האם זו התחלה של הולצהיימר או לא? איך מטפלים בתופעה הזו ? הכי חשוב איך אני אמורה להגיב במצב הזה לשתף פעולה עם המבוגר או לאומר לו שהוא מדמיין ואין אף אחד מי מה שהוא רואה או מדמיין? אנא הדריכו אותי בבקשה איך להתייחס למצבים הללו ומה לעשות על מנת לנסות לפתור את הבעיה. תודה מראש

18/11/2014 | 09:07 | מאת: היי

שלום פרופסור כרמל ערמון, טרם ענית על השאלה...אשמח לתגובה תודה

20/11/2014 | 20:41 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לבבט שלום, קיים סוג של דמנציה שנוטה להתחיל עם הזיות ויזואליות -- האדם רואה דברים שבפועל אינם (אך הנם אמיתיים מאד מבחינתו). כדאי לקחת את האדם כדי שיבדק על ידי נוירולוג, כדי לודא שאמנם מדובר בדמנציה ולא במחלה אחרת. לעתים ניתן להקל על ידי טיפול תרופתי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר