איבוד זכרון וחוסר התמצאות

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

04/11/2014 | 13:17 | מאת: אתיזך

מזה שמונה שנים עברתי סרטן בוושט ובבסיס הלשון. עברתי כימו והקרנות.במעקב ונקיה.לפני חודשיים קמתי לא מרגישה טוב עם צורך להקיא תיכף המשפחה אמרה שהתנהגתי מוזר לא זיהיתי את נכדתי התינוקת וחזרתי על אותן שאלות כל דקה.הסיטי ללא חומר ניגודי יצא תקין .EEG יצא תקין, מחכה לMRI בעוד 10 ימים. השבוע אכלתי קבב ונתקע לי במעבר בגרון(כרותת וושט)התאמצתי להוציא את הבשר ללא הואיל לא ירד ולא עלה. תיכף סיפרו לי ששוב לא הבנתי איפה אני חזרתי על אותן שאלות המון חפעמים אבל זיהיתי את ילדיי ובעלי.לא הבנתי איפה אני נמצאת.הפעם האבוד זכרון היה כמה שעות.אושפזתי בביח קפלן הוציאו את הבשר התקוע.האם אני מתחילה מחלת אלצהיימר או אנמזיה. דמנסיה? הדופלר תקין.לוקחת פקסט וקלונקס המון שנים מאז שחליתי.בת 61 .בבקשה תשובה מהירה אני חרדה ומיואשת

07/11/2014 | 16:09 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאתי זך שלום רב, עברת שתי חוויות מפחידות של אבוד זמני של יכולת יצירת זכרון + התמצאות במרחב / זהוי פנים, ונותרת בלי הסבר ברור להן. קיימים מספר הסברים אפשריים, אך אני חושש שפרוטם כאן עלול להגביר את חששך ולא ירגיע אותו, אף כי רובם שפירים או ניתנים לטיפול. בהנחה שלא יהיו התקפים נוספים -- הגיעי לבדיקת בקורת אצל נוירולוג לאחר בצוע ה- MRI, כדי לדון בתוצאות ובאפשרויות. אם ההמתנה קשה עלייך -- קבעי, יחד עם משפחתך, תור מוקדם יותר אצל הנוירולוג, ותוכלו לשוחח על הממצאים עד כה, ולענות על שאלותיכם. אם יהיה התקף נוסף תצטרכי לשוב ולהגיע לבית החולים, תוך כדי ההתקף עד כמה שניתן. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/11/2014 | 22:24 | מאת: אתיזך

מבנה תקין של ארובות העיניים,בסיס הגולגולת ציסטה רטנציונלית בכל אחד מהתאים המקסילרים.התעבות רירית בתאי מסטואיד קאודלים מימין.פירמידה שמאלית שמורה. מעבר קרניו צרביקלי תקין מתחת לטנטוריום:פרנכימה וחדר רביעי שמורים מעל לטנטוריום:מודגמים מוקדים קטנים בעלי רלקסציה מוארכת בחומר הלבן משני הצדדים.מדובר במוקדים בלתי ספציפייים כאשר באבחנה המבדלת אפשרות של שינוייים וסקולופתים,פוסט איסכמיים או דמיאלינטיבים. לציין קוום-ספטי-פלוצידי-מצב אנטומי. לאחר הזרקה של גדוליניום לוריד אין עדות להאדרה חריגה מבנה תקין של הצמות הקלבריה ושל הרקמות הרכות ההיקפיות מבנה תקין של האוכף הטורקי,תוכנו וסביבותיו מבנה תקין של ורידי המוח ללא סימני פקקת ורידית ללא שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת מ 19.10.10 דר יקר אבקש שתסביר לי מה קורה עם הMRI .בהמשך לארועים שקרו לי אובדן זיכרון והתמצאות. תודה רבה

מנהל פורום אלצהיימר