CVA MRI

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

29/09/2014 | 11:07 | מאת: אלון

שלום פרופסור כרמל ערמון, ביצעתי בדיקת MRI באסף הרופא לאחר שהייתי מאושפז שבוע בחשד ל CVA. האם עפ"י התוצאה ניתן לומר שעברתי אירוע CVA או לא עברתי? יש לי כיום בעיות תחושה בחצי פנים שמאל כולל יד שמאל ורגל שמאל. יש לי בעיה בשליפה נכונה מהזיכרון (אני מתבלבל וקורא לחפצים בשמות "על יד" כמו לתפוח =אבטיח, כאבי גב אני אומר כאבי גרון). האם יש קשר בין האותות החריגים לבין התופעות הנ"ל? אודה לך מאוד על ההתייחסות גם באופן כללי על האותות שזוהו. תאור הבדיקה והממצאים להלן ממצאי בדיקת IRM של המוח כולל הזרקת גדוליניום ================================================= הבדיקה בוצעה בטכניקת IWS,IWD,RIALF,2T,1T. התוויה קלינית: כאבי ראש. ממצאים: מעבר קרניו צרוויקלי בגדר הנורמה. מבנה גומה אחורית תקינים. חדרי המוח, ציסטרנות וחריצים תקינים. מספר מוקדי אות חריג בחומר הלבן התת קורטיקלי פרונטלי דו"צ שאינם ספציפים, יתכן על רקע כאבי ראש מגרנותיים כרונים, טראומה מוחית קלה בעבר או על רקע אחר. בכל מקרה הם אינם ספציפים. לאחר הזרקת חומר גדוליניום אין עדות להאדרה פתולוגית או לממצא פוקלי. אות זרימה תקין מכלי הדם התוך גולגולתיים וללא עדות לממצאים אקסטרא קרניאליים. ללא עדות להגבלה ב- IWD. ללא עדות לתוצרי פירוק דם בתמונת ה-IWS. התרשמות: מספר מוקדי אות חריג בחומר הלבן התת קורטיקלי פרונטלי דו"צ, יתכן על רקע כאבי ראש מגרנותיים כרונים, על רקע טראומה מוחית בעבר או על רקע אחר. פרט לכך הדמיית המוח בגדר הנורמה.

01/10/2014 | 22:26 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאלון שלום -- אנא התקשר מחר למחלקה הנוירולוגית 08-977-9181 בשעה 13:00 ובקש לשוחח עם אחד הרופאים, כדי שיענו לך תוך היחסות לרשומות הקשורות לאשפוזך. יתכן שתוזמן למרפאת המעקב הנוירולוגי אם שיחה טלפונית לא תענה על כל שאלותיך. בתודה ובברכת חתימה טובה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר