"כספים נעלמים"

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

27/08/2014 | 09:49 | מאת: ינון

סבי בן ה90 היה מנהל את משק הבית וכן את הכספים. בשנה האחרונה סבי החל לבקש כספים יתר על המידה. כאשר הכספים שנתנו לו "נעלמו". לכן אבי החליט על דעת עצמו לשלם כספים ולנהל את משק הבית של סבי בגלל שהכספים "נעלמו". וכך אבי יודע לאן כספים יצאו והלכו. שאלתי היא א. מה זה אומר שלסבי "נעלמים כספים" ב. אבי החליט על דעת עצמו לנהל את כספי סבי זה לא נשמע בעייתי. ג. אח של אבי הסתכסך עימו. והוא הקליט את אבי בסתר שאבי אומר חו שהוא על דעת עצמו החליט לנהל את סבי. אני לא משפטן אך לעניות דעתי אם סבי היה מבקש מאבי זה היה נשמע כאילו יש לסבא מה לאמר. ואילו שאבי אומר שהוא החליט זה מראה כאילו לסבא אין דעה. יש לציין שסבי עשה באותה תקופה שינוי צוואה ללא בדיקה של מומחה רפואי. וזה ניראה לי על פניו קצת בעייתי מאחר שסבי כבר לא שולט בכספים ובמשק הבית. מה דעתך מקווה שתוכל לשפוך אור על המצב

27/08/2014 | 22:14 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לינון שלום, לשאלתך שני היבטים -- רפואי ומשפטי. ההיבט הרפואי -- האם השנויים שחלו בסבך משקפים מחלה נוירולוגית? האם היא הפיכה, או מתקדמת ללא יכולת להשיבה אחור, ומה האבחנה הסבירה ביותר. מתוך שאתה שואל את השאלה מעל גבי אתר זה ניתן להבין שאתה חושד בדמנציה ובפרט במחלת אלצהיימר, ויש יסוד לחשדך. לשאלות אלה ראוי שיתן מענה רופא מומחה, נוירולוג, שיבדוק את סבך. ההיבט המשפטי -- כאן ראוי להתייעץ עם עורך דין. שכיח ביותר שבן משפחה מסייע להורה שחל פיחות ביכולתו לנהל את ענייניו. הדבר נעשה על פי רוב בטקט ובעדינות. ברגע שמתעוררים חלוקי דעות, או יש חשש לחלוקי דעות -- צריך להתייעץ בעורך דין, כדי להגן על זכויות כל הנוגעים בדבר ולמנוע התעצמות חלוקי הדעות. עורך דין יוכל לתת מענה, בהסתמך על חוות הדעת הרפואית, לגבי תוקפן של החלטות שסבך קבל. בתקוה שעצתי זאת תהיה לכולכם לחועלת, ובברכת בריאות, כרמל ערמון

28/08/2014 | 11:24 | מאת: ינון

תודה על תשובתך. ראיתי שרשמת בתשובה שיש פה חשד סביר לדמנציה או לאלצהיימר? א.מה ההבדל בינהם? ב. סבי גם מטופל בצפרלקס עקב איבחון של דיכאון בסבי ג.מה מבחינת האחוזים מצבו של סבי יותר קרוב לאלצהיימר או לדמנציה? ד. מה הסבירות במבחן ההסתברות שסבי סובל מאחת משתי המחלות? אני ממש מודה על תשובותך המפורטות והעינייניות. תודה ינון.

02/09/2014 | 18:54 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לינון שלום וברכה. דמנציה הוא שם כולל לכל המחלות בהן יכולות חשיבתיות הולכות ואובדות בהדרגה.דמיין סוודר נפרם -- כך נפרמות רשתות הנוירונים המאפשרות חשיבה וזכרון. סימניה מתוארים בקצרה באתר זה ובפירוט רב יותר באתרים אחרים. מחלת אלצהיימר היא הגורם הנפוץ ביותר לדמנציה, במילים אחרות -- הדמנציה המנפוצה ביותר. דכאון יכול להיות חלק מדמנציה, או לקרות יחד עם דמנציה, או להתפתח באופן עצמאי. מכיוון שדכאון גורם, לעתים, בין השאר, להאטה חשיבתית -- ישנה לעתים חפיפה בין סימני דכאון לסימני דמנציה. לשאלותיך האחרות -- חשד הוא חשד, אך אבחון אין מקומו מעל הרשת. אם אתה מעוניין באבחנה -- קח את סבך להבדק אצל נוירולוג. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר