חזרה של זכרון אצל חולת אלצהיימר בצורה פתאומית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

02/08/2014 | 22:51 | מאת: tom

שלום סבתי חולת אלצהיימר חוותה בימים האחרונים סוג של חזרה בזיכרון, החלה לעשות פעולות שלא עשתה תקופה של כשנה בינהן חיוג בטלפון, דיבור בלתי פוסק והתעניינות באנשים שלא מצאה בהם עניין תקעפה ארוכה, בישול ועוד.. זה מרגיש שהיא חזרה למצב שבו היתה לפני כשנה. מיותר לציין שזה תפס את המשפחה בהפתעה. היתי רוצה לקבל בבקשה יותר פרטים על התופעה.. האם תהיה רגרסיה בקרוב, האם זה יחזור על עצמו, מה דרך הפעולה המיטבית ובעצם כל דבר שיוכל איעשהו להסביר ולעזור בהתמודדות תודה מראש

15/08/2014 | 11:09 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לטום שלום, שפור כזה מחשיד שקרה איזה שנוי תרופתי, בטווח הקצר או הבינוני, או שפור תזונתי (כגון השבת ויטמין שהיה חסר) או מטאבולי. כן ניתן לחשוב על שנוי סביבתי (יותר חשיפה לסביבה), או התנערות ספונטאנית ממצב דכאוני, או (נדיר) מפעילות פרכוסית בעלת השפעה מדכאת. אם אין בכל אלה מענה --כדאי שתתיעץ עם רופאיה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר