אלצהיימר?

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

08/08/2014 | 09:08 | מאת: יונית

שלום אני בת 65, בריאה בדרך כלל. מתפקדת ואפשר לומר צעירה. לאחרונה עשיתי סיטי ובאחת השורות שם מצויין: חריצים וציסטנות בולטים על חשבון קפלי המוח.בולט יותר באונות הפרונטו-פריאטליות. כל יתר ה"שורות" בסיטי נראות לי מצויינות. מאבחן סיטי הלחיץ אותי שמדובר בהתחלה של אלצהיימר. האם יכול להיות? כרגע אין לי שום בעיות. מה עלי לעשות?

15/08/2014 | 11:16 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ליונית שלום, כל עוד את בריאה -- תהני בבריאותך. אבדן רקמת מח והגדלת החריצים והציסטרנות נצפים עם חלוף השנים. לעתים הדבר מלווה בפגיעה ביכולת החשיבה, ולעתים הדבר אינו מלווה בכל סימנים. השנוי ב-CT לבדו אינו בסיס לאבחנה. בברכה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר