אימי חולת אלצהיימר צעירה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

16/07/2014 | 13:18 | מאת: מאיה

שלום אימי בת 66 במצב מתקדם של המחלה. סימנים ראושנים החלו בגיל 59. כיום היא אלימה מילולית ואף פיסית, מקללת וסובלת מחוסר שקט. התחלנו לתת לה כדור בשם "סרקוול" 25 מ"ג. הכדור גרם לבכי כל יום וכל היום, מצוקה נפשית חמורה עם הצהרות שלה שהיא רוצה למות. לאחר התייעצות עם פסיכוגריאטר הוא המליץ לתת חצי כדור. המצב לא השתפר, היא עדיין חסרת שקט ואגרסיבית ובוכה כל הזמן. מה ניתן לעשות ? תודה

16/07/2014 | 21:07 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

למאיה שלום, ישנם סוגי דמנציה בהם תגובה פרדוקאלית לתרופות בעלות השפעה מרכזית (מוחית) שכיחה. לעתים ניתן לזהותם על פי מאפייניהם הקליניים, ולעתים אין אפשרות לעשות זאת. אם נתקלים בתגובות פרדוקסאליות לתרופות שאמורות להרגיע והפחתת המינון אינה עוזרת, כפי שקרה אצל אמך -- ניתן לנסות תרופות אחרות מאותה קטגוריה (תוך סכוי לקשיים גם איתן), או לנסות תרופות מקטגוריות אחרות, בתקוה שאחת מהן תסייענה לאמך להרגע. בברכת רפואה שלמה, כרמל ערמון

מנהל פורום אלצהיימר