חולת אלצהיימר בת 94

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/06/2014 | 19:20 | מאת: אורית

מה תוחלת החיים של אישה בת 94 שחולה באלצהיימר כ-8 שנים ונמצאת בשלב הבינוני של המחלה ללא בעיות רפואיות אחרות?תודה.

22/06/2014 | 21:00 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאורית שלום, קשה מאד להאריך את תוחלת החיים של אישה בת 94 עם מחלת אלצהיימר, בשלב הבינוני של המחלה, ללא בעיות רפואיות אחרות. קצב התקדמות המחלה הוא אישי, ונראה איטי מן הממוצע באישה זאת. שלב בינוני יכול להתפרש באופנים שונים. תוחלת החיים מותנית גם בטיב המאמץ שיושקע להאריך את חיי החולה, כאשר תגיע לשלבים המתקדמים ביותר של מחלתה. כדאי להתיעץ עם הרופאים שמטפלים באישה באופן שוטף, ולהערך בהתאם לעצתם. בברכה,

מנהל פורום אלצהיימר