פענוח בדיקת מיפוי מח

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

18/06/2014 | 16:21 | מאת: פענוח בדיקת מיפוי מח

שלום רב, אבי בן 59, לפני כ8 שנים התחילו להופיע אצלו התקפי אפילפסיה בזמן השינה. כיום הוא מטופל בכדורים וכל עוד הוא מקפיד לקחת אותם ההתקפים לא חוזרים. בשנים האחרונות שמנו לב לירידה בזיכרון שלו ואנו מקווים כי הירידה בזיכרון קשורה להתקפים האפילפטיים ולא סימפטומים ראשוניים של אצלהיימר. לפני כשבוע אבי ביצע בדיקת סריקת מח, ולהלן הממצאים: "להלן ממצאי בדיקת מיפוי PET/CT של המוח בלבד שבוצעה ב 09/06/2014 לאחר הזרקת 6 מיליקירי FDG. נעשתה רגיסטרציה בו זמנית עם CT דיאגנוסטי ללא הזרקת חומר ניגוד. סיבת ההפניה : התקפים אפילפטיים ופגיעה בזיכרון. תיאור ממצאים : מודגמת קליטת חומר קורטיקלית בלתי הומוגנית, מופחתת מעט באזורים פריאטלים אחוריים- יותר משמאל, וכן ירידה פוקאלית יותר בקליטה באזור פרונטופריאטלי דו-צדדית. קליטת חומר מוגברת נראית באזור פרה פרונטאלי ימני. קליטת חומר טובה בגרעינים הבזאלים, בתלמוס ובמוחון. לסיכום : מטבוליזם מוחי מופחת כנ"ל, בחלקו בפיזור פוקאלי, ללא עדות ברורה למחלה ניוונית מוחית. לא ניתן לשלול פגיעות וסקולריות. קורלציה עם EEG לאזור פרונטאלי ימני." אשמח לעזרה בפיענוח התשובה. תודה.

19/06/2014 | 22:30 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

שלום וברכה, ככלל - מתן הסבר לתוצאת בדיקה צריך להתבצע על ידי מי שבדק את החולה, ויכול לפענח את תוצאות הבדיקה מתוך התיחסות למצב החולה. אני מציע שתפנו למי שהזמין את הבדיקה לקבלת הסבר על משמעות תוצאותיה. בברכה,

מנהל פורום אלצהיימר