אחים סולימאן 7 ראשון לציון

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

01/06/2014 | 19:17 | מאת: דרור

פרופ' ערמון שלום, אבי חולה במחלת אלצהיימר במצב מתקדם. מאז שגילו אצלו את המחלה הוא מכחיש ומתנגד לטיפול. בחודש האחרון מצבו הדרדר הוא כמעט ולא אוכל ולא שותה. שבוע שעבר שהיה אצל רופאת המשפחה היא נתנה לאימי הפנייה להגיע למיון היות ומצבו הרפואי לא טוב. אבי מסרב להגיע לבית חולים ולקבל טיפול. היום הוא כבר החל לאבד שיווי משקל כשהוא קם מהחדר לסלון. אנו אובדי עצות איך לתת לו את הטיפול הראוי היות והוא מתנגד. האם ניתן לעשות משהו במצב הנוכחי?

02/06/2014 | 22:42 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לדרור שלום, שאלתך נוגעת בנקודה רגישה ביותר, שעיקריה מה ראוי לעשות לחולה אשר לו מחלה שעתידה, בסופו של דבר, לקצר את חייו, דהיינו, להביא למותו, כאשר מצבו מתחיל להדרדר. אגע במספר נקודות הנוגעות להשקפת עולם, או פרספקטיבה אתית. לעניין הבנת מצבו -- יש חולים שמחלתם נוטלת מהם את היכולת להבין את מצבם, ויש שאינם מעונינים לעסוק בנושא הלא סימפטי של היותם חולים, ושל מהות מחלתם. אין חובה להכריח חולה להבין את מצבו כאשר אינו רוצה או אינו יכול, ויש שרואים בנסיון לעשות זאת משום מעשה אכזרי. מדבריך משתמע, שאתה מעוניין לכבד את רצון אביך, אחרת היית מביא אותו לבית חולים בכוח. יש הסוברים, שרצון החולה צריך להנחות את הטיפול בו, גם אם אינו חפץ בטיפול. יש הרואים בטיפול בחולה בעל כרחו, כאשר התוצאה היא הארכת חייו וסבלו, דבר בעייתי לכל הנוגעים בדבר. מנגד, יש הסוברים שיש לטפל בחולה בעל כרחו ולהאריך את חייו כמעט בכל מחיר, גם אם החולה משדר אותות שאינו מעוניין בהארכתם. עם זאת עמדתכם - תצטרכו להתעלם מהתנגדות אביכם ולהביאו בהקדם לטיפול בבית החולים כפי שהמליצה רופאת המשפחה. לגבי עמדת החוק - כדאי להתיעץ עם עורך דין עם נסיון ביעוץ למשפחות חולים עם מחלת אלצהיימר, אתו יש לכם שפה משותפת. יתכן שעמותת עמדא www.alz-il.net תוכל לספק לכם הפניה. אם לא עשיתם זאת עד כה, כדאי מאד לבקש את עזרתו של בית המשפט. אם אביך אינו כשיר להבין את מצבו ולקבל החלטות בהקשר לבריאותו, כדאי שהמשפחה תסכים שאחד מכם ימונה כאפוטרופוס לעניני בריאות על אביכם, ותבקשו מנוי כזה מבית המשפט. ההליך עצמו מהיר, אך צריך לקבל את התיעוד התומך המתאים מרופאת המשפחה או, אם אביכם יתאשפז, מרופא בית החולים. לאפוטרופוס יהיה מעמד בהליך קבלת ההחלטות לגבי הטיפול באביך. באיחולי רפואה שלמה לאביך,

מנהל פורום אלצהיימר