הקשר בין אלצהיימר לתוחלת חיים

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

27/05/2014 | 16:03 | מאת: יובל

שלום פרופ' ערמון רציתי לדעת האם אלצהיימר מוריד משמעותית את תוחלת החיים של החולים?

30/05/2014 | 11:02 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

ליובל שלום, מחלת אלצהיימר מקצרת את חיי החולים בה. לקראת סופה היא הופכת גורם מגביל, שהופך את החולים חשופים לסכונים של מחלות מזדמנות (כגון דלקת ריאות) להם לא היו חשופים לו היו פעילים וניידים. גיל גבוה, מין (גבר), חומרת המחלה בעת שמאובחנת, וניידות או יציבות מופחתת, מהווים גורמי סכון לתוחלת חיים קצרה יותר, אך קיימים הבדלים אישיים נכרים בין חולים.

מנהל פורום אלצהיימר