אטרופיה מוחית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

27/05/2014 | 13:28 | מאת: בני

שלום רב, אבחנה של נוירולוג לגבי קשיש בן 85: "חדרי המוח והחללים התת עכבישיים מורחבים במידה קשה. כביטוי לאטרופיה מוחית מרכזית והיקפית". שאלתי היא: 1. האם ניתן לטפל בבעיה זו? תרופתית? 2. לאיזה רופא אני צריכה לפנות? באיזו מומחיות מדובר? תודה

30/05/2014 | 10:48 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

אטרופיה מוחית, דהיינו אובדן תאי מוח ורקמת מוח, על פי רוב איננה הפיכה, מתפתחת לאט ובהדרגה על פני שנים, ולצערנו נוטה להחמיר עם הזמן. ישנם מצבים נדירים בהם רקמת נפח מוח פוחתת לכאורה, עקב גורמים הפיכים. מצבים אלה מכונים "פסאודו-אטרופיה" (אטורפיה כביכול). נוירולוג הוא שיכול לתת מענה לשאלה אם מדומר במצב הפיך אם לאו. אבדן רקמת מוח לעתים נצפית באנשים המתפקדים באופן תקין, אך עלולה להיות מלווה בלקויים קוגניטיביים. טיפול תרופתי ניתן אם יש תסמינים קליניים, ןמכוון לתסמינים עצמם. יש הסוברים שהרגלי בריאות טובים, כמקובל כדי לשמור על כלי הדם של הלב והמוח, בכוחם לשמור אף על רקמת המח עצמה.

מנהל פורום אלצהיימר