עזרה הרדמה

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

15/01/2012 | 18:36 | מאת: גלי זהבי

שלום רב אימי בת 77 עם אלצהיימר המצב מאוד קשה גם סיעודי וגם קוגנטיבי קשה מאוד עדיין מזהה אותנו אך אף מילה לא לעניין היא ממש מחוקה מוחית לאחרונה מסרבת לאכול ואם היא אוכלת היא מחזיקה את את המזון בפה ולא יודעת מה לעשות עם האוכל, יורדת במשקל גם את האינשור בקושי שותה היא מחזיקה בפה, הוצע לנו לבצע לה פאג ( זונדה מהבטן) אני מבינה זה כרוך בהרדמה ואני יודעת שחומרי הרדמה הם לא טובים לחולי אלצהיימר ואני חוששת מההליך, מעבר לזה שזה סוג של ? הארכת חיים? כיום איכות החיים שלה היא נוראית והיא מאוד מסכנה אנחנו מאד חוששים מההליך עם ההרדמה וגם מלא לבצע אודה לעצתך תודה גלי

10/05/2012 | 10:03 | מאת: דידי

גלי יקרה אני מבינה לליבך. אמי במצב זה כבר כ-3 שנים כמעט 4 אינה מזהה, מאכילים אותה במזרק בעולמה שלה. אנחנו לא יודעות אם סובלת, מה מרגישה. מחזיקים ציוד כמו בבית חולים. מעבירים אותה ממקום למקום בעזרת מנוף בקיצור רחמנות. ההחלטה אם להאריך חיים קשה מאוד. אנחנו מנסים להקל בכל דרך אך יחד עם זאת זו תקופה מאוד ארוכה וקשה להיות במצב זה גם לאמא וגם למשפחה.אני רק יכולה לאחל לך שתהיי חזקה ותחזיקי מעמד.

מנהל פורום אלצהיימר