אובדן זיכרון בגיל צעיר

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

20/01/2012 | 09:05 | מאת: מיכל

שלום, אני בת 37.5 לאחרונה יש לי בעיית זיכרון לטווח קצר. לא משהו שלא היה בעבר (מתחילה לדבר על משהו ושוכחת מה רציתי לומר או הולכת לכיוון מסויים ושוכחת מה רציתי לעשות). הבעיה היא בתדירות אם פעם התדירות היתה נמוכה כעת היא עלתה למספר פעמים ביום (להערכתי לפחות חמש פעמים ביום). יש לציין שאני אדם מאד מאד עסוק ובכל פעם שיש בעיית זיכרון זה נובע מכך שמישהו או משהו (מחשבה חולפת נניח) הפריעו לי בקו המחשבה. אני נוטלת באופן קבוע 10 מ"ג ESTO ביום עקב בעיית חרדה קלה ו- 600 מק"ג אלטרוקסין בשבוע עקב בעייה בבלוטת התריס. סובלת ממיגרנות תכופות ונוטלת בכל התקף 40 מ"ג רלרט. יש לי בעית רקע של סכרת (סוכר מעל לנורמה, סכרת הריון ולאבי יש סכרת). סבי וסבתי ז"ל מצד אבי סבלו מאלצהיימר אך בגיל מאד מתקדם (סבתי בסוף שנות השמונים לחייה, נפטרה בגיל 89 וסבי אחרי גיל 90, נפטר בגיל 92). סבי מצד אמי נפטר בגיל 93 ללא המחלה וסבתי בת 93 היום צלולה כמו נערה בת 16 (חמסה חמסה חמסה). נו... מה אתה אומר - יש ממה לדאוג? אתה ממליץ ללכת לבדיקות? תודה מראש, מיכל

13/02/2012 | 14:43 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

שלום לאור גילך הצעיר ותיאורך ,ממליץ לפנות להערכה קוגנטיבית בהקדם.

13/02/2012 | 14:45 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

ככל שפונים בגיל צעיר יותר יש יותר מה להציע בהיבט הטיפול והמניעה .

מנהל פורום אלצהיימר