כשירות משפטית

דיון מתוך פורום  אלצהיימר

25/01/2012 | 23:51 | מאת: אבי

ד"ר ורטמן שלום אבי בן 80, נפל ושבר את עצם הירך , עבר ניתוח ומאושפז בבי"ח שיקומי. בשנים האחרונות בת זוגו לחיים מטפלת בו ובצרכיו, והוא היה פעיל עד הנפילה, אם כי מבולבל לעיתים. בשיחה עם מנהלת המחלקה בה הוא מאושפז, נאמר לי כי הוא אובחנו אצלו לאחרונה דמנציה ואלצהימר- כנראה בשלבים תחיליים. אבי מעוניין לערוך שינויים בירושה שרשם לפני שנים מספר. בהתייעצות עם עו"ד נאמר לי כי המפתח לשינוי עובר בחוו"ד רפואית שתתמוך בכשירותו השכלית לבצע זאת. האם הדבר אפשרי, או שברגע שחולה מאובחן כחולה אלצהיימר הוא פסול משפטית. האם יש סיכוי לאבי לבצע שינוי כזה ?

13/02/2012 | 14:24 | מאת: ד"ר אלי ורטמן

כן.אפשרי.צריך לפנות להערכה קוגניטיבית בדגש על השאלה הספיציפית כפי שאתה שואל.

מנהל פורום אלצהיימר