פורום אלצהיימר

פורום זה סגור לשליחת הודעות חדשות.
מחלת האלצהיימר ומצבי דמנציה נוספים שכיחים ביותר בקרב קשישים. במחקר שנערך לאחרונה בארץ, נמצא כי שכיחותם היא כ-20% באוכלוסייה מעל גיל 65 והיא הולכת ועולה עם הגיל. בנוסף, שינויי זיכרון, קושי במציאת מילים, שינויים בתפקוד ובהתנהגות ועוד מקובלים כחלק בלתי נפרד מהזקנה. הרוב, כולל אנשי הרפואה, מתייחס לשינויים אלו כנגרמים מן הזקנה ולכן כבלתי נמנעים, בדומה לזקנה עצמה. התוצאה של התייחסות זו היא, מצד אחד השלמה עם המצב ועם ההתדרדרות הנמשכת (כולל ניסיונות תרופתיים שאינם פותרים את הבעיה), ומצד שני - העדר מוטיבציה להשקעת מאמצים במניעה ובזיהוי גורמים רפואיים ואחרים למצב הירוד, אשר ניתן לטפל בהם. לאחרונה מתברר כי הזקנה עצמה איננה גורמת לירידה בזיכרון ובתפקוד. הרוב המכריע של שינויי הזיכרון, מציאת המילים ויתר התופעות נגרם על ידי מצבים רפואיים שניתן לטפל בהם ואשר שכיחותם גבוהה מאד בזקנה. זיהוי גורמים אלה על ידיי פרוטוקול הערכה מתאים מונע לעתים קרובות אבחנה של מחלת אלצהיימר ומצבים קבועים אחרים (כגון דיכאון ועוד), ומאפשר התווית טיפול משמעותי - רפואי, שיקומי ועוד - למניעה ולשיפור המצב.
455 הודעות
431 תשובות מומחה

מנהל פורום אלצהיימר

08/10/2021 | 12:26 | מאת: קשיש מאוד

היכן אפשר להזמין משלוח הביתה. מהו המינון

17/10/2021 | 11:23 | מאת: חנה פישר

היכן אפשר לקנות או להזמין את הגרגרד

היכן רוכשים???

חפשי את האתר שלהם - שם המוצר GranaGard -ובאתר תמצאי את בתי מרקחת ובתי טבע שבהם משווקים את המוצר.

19/08/2021 | 05:51 | מאת: רימון

היי, לפני בערך חודשיים התחילו לי קשיי נשימה, לא ידעתי למה תמיד היה חי קוצר נשימה עד שהלכתי עם זה לרופא, בהתחלה לא הבחנו אותי עם משהו אבל הקשיי נשימה המשיכו ולאחר כחודשיים, התברר שפשוט הייתה לי נשימת יתר כתוצאה מחרדה ואף סתום. עכשיו תמיד שהייתה לי תנשימת יתר היה לי כאב ראש סחרחורת והרגשה שאני הולך להתעלף ובגגל זה ניסיתי לנשום כמה שיותר עכשיו אחרי שגיליתי שזאת הייתה נשימת יתר קראתי וראיתי שהכאב ראש והסחרחורת שהיו לי היו בגלל חוסר בפחמן דו חמצני מה שפגע בזרימת דם שלי למוח. רציתי חדעת האם יש לזה השפעות לטווח ארוך על המוח שלי והאם זה פגע לי בתאים או בזיכרון לטווח הארוך או משהו?

שלום רב נשימת יתר על רקע חרדה לרוב גורמת לתגובה אקוטית של ירידה בפחמן הדו חמצני ובססת נשימתית אקוטית. במידה ומדובר במצב כרוני לפי התיאור ניתן לעשות בדיקת דם ולראות האם קיים מצב של בססת נשימתית כרונית. בכל מקרה במצב המדובר מומלץ לטפל במצב הבסיסי הגורם לנשמת - חרדה ואף סתום.

האם מיצוי זרעי הרימונים (נאנוגארד)מצוי בחנויות טבע או מה הדרך להזמין אותו? למי שאמה הייתה אלצהיימרית

שלום רב אני מזמין מ- נס שמנים - ביתhttp://www.nsoils.com

19/07/2021 | 15:41 | מאת: שלי

האם למי שנוכל מדלל דם, מותר לקחת את תמציתשמן הרימונים? במקרה שלי אני נוטלת קסרלטו בגלל קרישיות יתר )Factor 5(

שמן תמצית רימונים הינו תוסף מזון ולא תרופה ואני לא מספיק מכיר את המוצר כדי להמליץ או לא.

19/07/2021 | 13:31 | מאת: מר אדון

אבא שלי סבל מאלצהימר מגיל 59 קרוב ל20 שנה עד שנפטר בן 79 הוא עבר את כל מכלול הבעיות שיכולות להיות רציתי לדעת אם אנחנו הילדים צרכים לחשוש מתורשה ?האם אנו זקוקים למעקב מסוים?

מחלת האלצהיימר מחולקת לשני סוגים. 1. מחלה משפחתית גנטית - כ 5% מהמקרים. 2. מחלה ספורדית -95% מהמקרים. היות ואבא בחל לסבול בגיל יחסית צעיר (מתחת ל 60) הסיכוי כי מדובר במחלה מהסוג המשפחתי מעט גבוה יותר.

18/07/2021 | 10:45 | מאת: דמנציה

מעולם לו חליתי בשום מחלת דם אני לאחר חשיפה מרובע לטולאן שנמצה בטינר 21 60%לערך היתי חשוף במשך 8 שנים ברצף 7 שעות ביום במקום סגור ללא מסכה מגן אני היתי בגיל 59 לגילוי הדימנציה אמרו בבדיקות M ir שנפגע לי החומר הלבן בראש עקב חשיפה מרובה לטולאן פוגע בחומר הלבן במוח אתה אדם לא חולה לשום מחלה אחרת זה אומר שרק החומר שהיתה חשוף אליו גרם לך לפגיע בחומר הלבן במוח וגרם לך לדמנציה וסקולרית קשה האים זה נכון תודה

שלום רב ראה תשובתי לגבי שאלה בנוגע ל"דמנציה וסקולרית"

שלום רב, אני בת 71 וסובלת מאי שקט חזק לעזרה אני לוקחת שלושה לוריוואנים ביום, בנוסף תרופות נגד לחץ דם גבוה ולוסטרל. שאלתי היא: האם יתכן שיפור במצבי היות ונכון הדבר שהזיכרון יורד כל הזמן. לקחת את תמצית הרימונים למען העתיד ולמען ההווה. תודה מראש.

שמן תמצית רימונים הינו תוסף מזון ולא תרופה ואני לא מספיק מכיר את המוצר כדי להמליץ או לא.

11/07/2021 | 19:37 | מאת: אמיר

שלום וברכה שמעתי שלאחרונה אושר תרופה חדשה לאלצהיימר .האם התרופה יעילה והאם אפשר להשיג אותה בישראל תודה רבה

שלום אמיר יהיה לי קל יותר להתייחס אם תצרף את שם התרופה עליה אתה מדבר

01/07/2021 | 17:14 | מאת: רן

שלום רב אבי בן 83 אובחן לפני מספר חודשים(כ-10 חודשים) כחולה אלצהיימר. ההתדרדרות במצבו די מהירה והוא בדרגת מחלה בינונית כעת.תסמינים- בלבול ושכחה , אפטיות , הליכה מאד איטית , אי זיהוי קרובי משפחה,לא שולט בצרכיו). האם סביר שלאחר כ-10 חודשים מתחיל התסמינים הוא הגיע לדרגה בינונית? קראתי שמהלך המחלה יותר איטי. האם ייתכן שמדובר בתסמונת NPH ולא אלצהיימר?

רן שלום רב מנסיוני במקרים של התדרדרות מהירה יש לשלול סיבה משנית, כולל זיהום כרוני ועוד. אפשר לשקול גם בירור לגבי חסרים תזונתיים ספציפים שניתן להשלים דרך תזונה או ישירות לדם דרך עירוי. את הברור מומלץ לבצע יחד עם רופא המשפחה או נוירולוג מומחה.

היי דוקטור, אני בן 19. אני סובל מדיכאון כבר חצי שנה ורק עכשיו אני מתחיל איפול טרופתי. קראתי לפני כמה ימים שדיכאון משנה את המבנה של המוח וגורם לבעיות זיכרון. באמת שמתי לב שהזיכרון שלי נפגע קצת, רציתי לדעת האם זה נזק בלתי הפיך או שמתי שהדיכאון יחלוף המוח שלי יחזור לתפקד נורמלי?

שוהם שלום רב דיכאון הוא מצב שפוגע משנית בתחומים רבים וחלק מהם הוא גם היכולת הקוגניטיבית (פגיעה בקשב וריכוז ובהמשך גם בזיכרון) היות ואתה צעיר והפגיעה הגיעה יחד עם מצב אקוטי של דיכאון , ככל הנראה שיפור בתסמיני הדיכאון יגרמו בד בבד גם שיפור בנושא הקוגניטיבי. במקרים אחרים של ירידה בזיכרון כגון ירידה של הגיל המבוגר או פגיעה לאחר טראומה מוחית או שבץ , טיפול נגד דיכאון פחות צפוי לשפר יכולת קוגניטיבית. בברכת אושר ורפואה שלמה

28/06/2021 | 07:57 | מאת: עמי

שלום האם הטיפול בתא לחץ מתאים גם למצבים קשים של אלצהיימר?

עמי שלום רב הטיפול יעיל בכל שלבי המחלה. חשוב לציין כי כדי לעבור את הטיפול יש צורך בשיתוף פעולה מצד המטופל לצורך השוואת לחצים ולמניעת תופעות לוואי , כך שבמידה והמטופל אינו במצב לשתף פעולה לא ניתן לבצע את הטיפול.

26/06/2021 | 22:24 | מאת: עמית

איך מטפלים בבן זוג חולה אלצהיימר ששכח כיצד לנהל את עצמו בחדר השירותים, בעיקר כאשר טרם הגיע שלב המחייב ומאפשר העסקת מטפל?

עמית שלום רב פגיעה ביכול לבצע צרכים או להתקלח לבד הינה פגיעה באחד התפקודים הבסיסים כגון אכילה ולבוש. לגבי פתרון הבעיה , אני ממליץ להתייעץ עם גורם מוסמך בתחום כגון עובדת סוציאלית או מומחה בגריאטריה.

13/07/2021 | 13:08 | מאת: עמית

דוקטור נכבד, עצתך במקרה זה אינה ניתנת ליישום, כי כל התייעצות עם גורם מוסמך (פרט לפורום זה) מתקיימת בהכרח בנוכחות המטופלת, ולא יעלה על הדעת לשאול שאלה כה מביכה בנוכחותה. יתר על כן, אין ספק שניתן להשיב לשאלה פשוטה זו בפורום זה, מבלי להמתין שבועות רבים לפגישה פרונטלית עם מומחה, שבכל מקרה לא ניתן לקיימה ללא המטופל.

22/06/2021 | 09:43 | מאת: חיים

האם בוצעו מחקרים המוכיחים שיפור בעקבות טיפול בחמצן היפרברי במקרים של ירידה קוגניטיבית ואלצהיימר?

חיים שלום רב המחקר הקיים היום כולל מחקרים קליניים בחולי אלצהיימר, מחקרי מעבדה וחיות . בנוסף קיימים מחקרים שבוצעו באנשים בריאים בגיל המבוגר (מעל 65). בשורה התחתונה המחקרים מראים שיפור כללי ביכולות קוגניטיביות , שיפור מעבדתי והדמייתי בתפקוד המוח, שיפור הזיכרון ובמהירות חשיבה. אם זאת חשוב לציין כי עדיין יש לבצע עבודות נוספות במספר גדול של מטופלים כדי להפוך את הטיפול ל STANDARD OF CARE.

האם טיפול בתא לחץ יעיל במקרים של ירידה קוגניטיבית טבעית של הגיל המבוגר? תודה

שלום רב ישנם מספר מחקרים שבוצעו על מטופלים ללא מחלות רקע שסבלו מירידה קוגניטיבית טבעית על רקע גיל. על פי עדויות המטופלים ומבחנים קוגניטיביים שבוצעו לפני ואחרי הטיפול ו נמצא כי הטיפולהמטופלים חוו שיפור במהירות החשיבה, בזיכרון ובתפקוד כללי.בנוסף בחלק מהמחקרים הראו שיפור גלובלי בתפקוד המוח ע"י ביצוע הדמייה (fMRI או מיפוי SPECT) לפני ואחרי הטיפול .

15/06/2021 | 15:52 | מאת: דמנציה וסקולרית

האים חשיפה מרובה לטולאן פוגע בחומר הלבן במוח וגרם לדמנציה וסקולרית קשה אני צבעי רכב צבעתי במשך שנים רבות ללא מסכה והיתי חשוף ל טינר 21 שמכיל כמות מרובה של טולואן כ 60% ובבדיקה של MRI גילו שהחומר הלבן במוח נפגע עקב חשיפה מרובה לטולאן זו המסקנה של הרופאים שטיפלו בי כמו כן רופא תעסוקתי ואילו רופא של ביטוח לאומי אומר אוליי מזקנה אני בן 59 מה נכון והאים אפשר הסבר על הפגיעה בחומר הלבן במוח וגרם לדמנציה וסקולרית קשה תודה

שלום רב חשיפה ממושכת ולא ממוגנת נכונה לממסים אורגניים עלולה לגרום לתסמינים נוירולוגיים שונים. במקרה שלך קשה להחליט האם הגורם לפגיעה הינו חד משמעית החשיפה או גורמים נוספים כגון גיל השמנה רמות כולסטרול ועוד , וככל הנראה מדובר בשילוב של כולם. ההמלצה שלי היא לנסות להעמיק יותר בתחום התעסוקתי ולעבור על תוצאות הבדיקות התעסוקתיות התקופתיות שביצעת במהלך החיים על פי התקנה של עובד בממסים אורגניים וכן ערכים מסביבת העבודה , כדאי לקבל תמונת מצב לגבי חריגות מהתקן.

22/08/2018 | 13:50 | מאת: איה

שלום רב .אני בת 60 .. כל יום כשאני מתעוררת ביחד עם האוכל נוטלת 2 כמוסות של גארנה גארד במשך 6חודשים כבר..שאלתי היא האם המינון משתנה בהתאם לגיל הזמן וכד'? ד.א.לציין כי אני נראית ומרגישה חיונית יותר.. אני עובדת כקופאית ומרגישה בחודש האחרון חדה יותר עם החשבונות והכספים..

03/09/2018 | 21:05 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאיה שלום רב, אינני מחווה דעה על מוצר שלא עבר הערכת רשות תרופות בכלל זה גראנה גארד. מן האתר: https://granalix.com/terms-of-use/ The products and claims made about specific products on or through the Site or claims made about specific nutrients or products or services offered on the Site have not been evaluated by the United States Food and Drug Administration or any similar body in any other jurisdiction and are not approved to diagnose, treat, cure or prevent disease. בברכת בריאות ושנה טובה, כרמל ערמון

שלום, אמא שלי בשנה האחרונה יש הדרדרות בזכרון לטווח קצר, וכבר לא מבינה סיטואציות פשוטות, חוזרת על דברים שוב ושוב, הלכנו לגריאטר ועשינו את כל הצילומים והבדיקות ואמרו שמומלץ לעשות פעילות ספורטיבית וללמוד דברים חדשים. שאלתי: האם יש טיפול תרופתי שיכול לעכב את התופעות שהזכרתי?

03/09/2018 | 21:00 | מאת: פרופ' כרמל ערון

לרחל שלום, יש צורך באבחנה, ועל סמך האבחנה בדיון אם יש מקום לתת טיפול תרופתי, ומה ניתן לצפות ממנו. פני לרופאים שראיתם, או פנו ליעוץ פרטני נוסף. בברכת בריאות, כרמל ערמון

אני מקבל את התרופות כמפורט מטה- האם מותר לי לקחת את התרופה לזיכרון

03/09/2018 | 20:59 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

למשה שלום, רשימת התרופות לא נכללה. שאל את רופא המשפחה או את הרופא שרשם את התרופה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב. לאבא שלי יש דמנציה קשה עם אלימות מדי פעם אני כרגע גרה עם ההורים פניתי לרופאת משפחה כדי לנסות לעזור להורים שלי ואני היחידה שעוזרת להם ותומכת בהם עם כל הכאב פניתי לרופאת משפחה דיברתי איתה חוץ מלתת כדור לאבא שלי היא לא עושה כלום לא מפנה לא עושה שום דבר יש לי שתי אחים נשואים שלא באים בכלל רק מדברים בטלפון לא נראה שהם תומכים מיש שתומך במשפחה זה אני היחידה אני עוצרת את אבא שלי מהאלימות אני זאת שתומכת בו לאימא קשה אני היחידה שצריכה לעזור להם אני ממש לא מבינה לא את משרד הבריאות לא קופות החולים לא את הרופאים מה זה שהרופאה תביא לו כדור וגמרנו? למה היא לא מפנה את אימא שלי לעזרה שקשה לה מאוד למה היא לא עושה שום דבר? גם שני האחים שלי נכון הם נשואים עם ילדים אבל יש להם הורים פעם אחת הם לא באו לפה הם רק מדברות עם אימא שלי בטלפון פשוט בושה וחרפה ושאמרתי לאימא שלי שאני רוצה לפנות למשרד הרווחה היא ממש לא מסכימה היא אמרה לי לא לפנות לשום מקום אני היחידה שתומכת בהם עוזרת להם באהבה באמת באהבה אבל בושה שרופאת משפחה נותנת כדור ולא עוזרת בשום דבר אחר זה מרגיז אותי אמרו לי לא לקחת הכל על עצמי למה? למה שאני לא יעזור להורים שלי? אני רוצה להגיד שזה פשוט בושה במיוחד מצד הרופאה הזאת שלא עושה שום דבר כתבתי כי זה פשוט מעצבן אותי שבן אדם שחולה בדמנציה שאימא בת 75 צריכה להתמודד לבד עם אבא בן 88 בקיצור אני היחידה שעוזרת להם ובאהבה רק מרגיז אותי קודם כל הניהול של הרופאה שלא עושה שום דבר חוץ מלתת כדור לאבא שלי. יום נפלא

12/08/2018 | 13:39 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לליאת שלום רב, אני מצטער לשמוע על מצב אביך, מצב אמך, ומצבך. לצערי הרב לא מדובר במקרה בודד. גם הדינמיקה המשפחתית שאת מתארת, ששני צאצאים בוחרים להשאיר לשלישי(ת) את התמיכה על ידי נוכחות -- איננה נדירה. גם המצב שבני משפחה או אפילו המטופל עצמו אינם מסכימים לפניה לבקשת עזרה חיצונית ( כל עוד את נותנת את הנשמה ותומכת) - אינו נדיר. מבחינת מערך הרפואה בישראל -- (נכון ללפני שנתיים ) אין הקצאה של "מתאם מקרה" לחולים עם מחלת אלצהיימר, אף לא בקופת החולים שהחלה להקצות מתאמי מקרה לחולים במחלות קשות. הצורך C"מתאם מקרה" נובע מכך שהדבר "גדול" על נותני הטיפול הרגילים ועל המטופל עצמו או בני משפחתו. רופאת המשפחה יכולה לתת תרופות ולהמליץ על פניה לסיוע גורמי הרווחה עם הכוונה ויעוץ של העובדת הסוציאלית של קופת החולים. היא איננה יכולה להכריח את החולה או המשפחה לפנות. יתכן גם שאם המליצה פעם אחר פעם לפנות לעזרה חיצונית והמלצותיה לא נענו - הבינה שמצתה את יכולותיה, ואין לה אלא לחכות שיקרה דבר ותישה המשפחה כאשר המליצה. לך ישנן מספר אפשרויות, כפי שאני רואה זאת: 1. להמשיך במצב הקיים. 2. "לשבור את הכלים" ולהפסיק את תמיכתך במצב הקיים על ידי הפסקה של נוכחותך הפיזית בשטח. זה אומר לעבור לגור במקום אחר - ויתכן שזאת איננה אשפרות מעשית מבחינתך. הדבר יביא לקריסה מהירה מאד. זאת איננה האופציה המועדפת, אך חשוב שתהיה "על השולחן" עם כלל האופציות. 3. להשיג הסכמת אימך לפנות לרשויות הרווחה, תוך הכוונה של העובדת הסוציאלית בקופת החולים, במידת הצורך תוך איום בהפעלת האפשרות השניה. 4. לפנות בלי הסכמת אימך לקבלת עזרה בהנחיית העובדת הסוציאלית בקופת חולים . כל האשרויות אינן נוחות, אך השלישית או הרביעית הן הבטוחות ביותר בעיני בעבור אביך ואמך. תהיי מוכנה לקיטונות של ביקורת - מה שלא תחליטי לעשות. בסופו של דבר השיקול המנחה בנסיבות שתארת הוא בטיחות. עדיף לפנות לקבלת עזרה כעת, לפני החמרה נוספת, או פגיעה נוספת, כשאז ישאלו אותך " למה לא פנית לעזרה" או "למה לא פנית קודם." העובדת הסוציאלית בקופת חולים תוכל ליעץ ולכוון. בברכת בריאות ובהצלחה, כרמל ערמון

07/08/2018 | 08:10 | מאת: מילוי קמטים

אני מתענינת בטיפול בקמטים וצוואר נפול

12/08/2018 | 13:08 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

אנא פני לרופאך המטפל להפניה מתאימה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

12/08/2018 | 20:12 | מאת: עדית וינטראוב

שלום.לא הבנתי את התשובה:פני לרופאך וכו.הרי פניתי אליכם כדי לקבל אינפו.איזו תשובה היא זו? לא מובן לי

05/08/2018 | 07:22 | מאת: מזל

בסד שלום הרחבה קלה של חדרים ליטרליים פרט לכך הכל בנורמה. C3c4בקע םורמינלי ימיני קטן C5-c6 בקע מרכזי קטן דו םורמינלי בינוני. אני בת 60 אודה על קבלת תשובתכם מה אומר תוצאות mri. יש לי מצב של שכחה לפעמים אני מנסה לשחזר מה אני רוצה ואחרי זמן נזכרת תודה

12/08/2018 | 13:07 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

למזל שלום רב, אנא פני לנוירולוג המתעניין במחלות שכחה, או למרפאת זכרון, כדי לברר את פשר תסמינייך, ולהבין את ממצאי ה- MRI בהקשר לאותם תסמינים. אנא הגיעי עם דיסקים של הדימות (=התמונות עצמן) של ה -MRI. בברכת בריאות, כרמל ערמון

מענין אותי איך מיצרים חיות מעבדה עם מחלות מוח ניווניות? כי אם נדע זאת הרי גם נדע מה גורם לנו לאבד את הזכרון ולקבל את המחלות האלה מלכתחילה!!!!!

12/08/2018 | 13:04 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לגסטין שלום רב, על קצה המזלג: 1. לעתים "מיצרים" חייה אשר בה הושטל גן למחלה ניוונית, והחיה מפתחת על כן את אותה מחלה ניווינית. הדבר מאשפר לבדוק מאות ואלפי טיפולים למניעה ולהאטת המחלה במקביל ובזמן קצר, כדי למצוא מועמדים יעילים ובטוחים לבדיקה בבני אדם. אין ודאות שטיפול שיעיל בחיה עם גן למחלה נוונית יהיה יעיל לטפול בבן אדם שמפתח מחלה ניוונית שלא על בסיס אותו הגן. 2. בחלק מן המחלות הנוירולוגיות התורשתיות - ידיעת הגן מאפשרת לנו להסיק את מנגנון המחלה, ובחלק לא. 3. ברוב המחלות הנווניות שיש להן צורה תורשתית - הבנת הצורה התורשתית טרם התרגמה להבנה מלאה של מנגנוני הצורה הלא-תורשתית (שבה אין הפרעה גנטית). תודה רבה שאפשרת לי להתיחס בקצרה לשאלתך. בברכת בריאות, כרמל ערמון

איפה אפשר להשיג את הכדורים הנ'ל? אני סובל מבעית זכרון קלה. המקצוע שלי מתבסס על זכרון והייתי מבקש לדעת איך אפשר לעזור

12/08/2018 | 12:42 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרובי שלום רב, אינני יודע מהם "הכדורים הנ"ל". מכל מקום - אם יש לך בעיית זכרון כדאי שתפנה לאבחון נוירולוגי פרטני. לא פעם מוצאים דבר מה בו ניתן לטפל כדי לשפר את הבעיה. צריך להקדים אבחון מדויק לטיפול. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/08/2018 | 22:27 | מאת: קוקו

אשמח להבין מה פירוש מוקד היפר-מטבולי קטן בתלמוס? האם זה מראה על תאים סרטניים?

12/08/2018 | 12:38 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לקוקו שלום רב, תוצאות בדיקה צריכות להיות מפורשות על ידי מי שהזמין אותה עם האדם בו מדובר, בתוך ההקשר הכולל שהביא להזמנת הבדיקה. לרוב - תוך שרואים את הדימות באופן ישיר, ולא רק מתוך דף הפענוח. בברכת בריאות, כרמל ערמון

איפה קונים את שמן הרימון.

למר אהרונוב שלום רב, אני מצטער שאלה קשייך. אני ממליץ שתפנה לרופא להבדק, שמא יש מרכיבים הקל להפוך במצבך, וכדי לקבל אבחנה מסודרת, שאולי תביא לטיפול. אינני מחווה דעה על טיפולים שלא אושרו על ידי גורם רגולאטורי מתאים (FDA, EMA, משרד הבריאות הישראלי) להטוויה מסוימת, כי אין ביכולתי לעשות את ההערכה שממשלות מפקידות בידי גופים מיוחדים שזה מקצועם ויעודם. על כן גם אינני מכוון מתעניינים, שמא כוון תתפרש כהבעת דעה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

28/07/2018 | 12:20 | מאת: סבטה

שלום רב לכולם. אמי בת 86 דימנטית נמצאת בבית אבות . לפני 3 שבועות הוחלט עי" צןןת בית האבות להחדיר לה צינור הזנה כי היא לא היתה אוכלת מספיק וירדה במשקל. וכנראה שזה עקב בעיות בליעה. מאז שהוחדרה הזונדה היא היתה פעמיים בבית חוךים עקב דלקת ראות כנראה בגלל השביצעה אספרציה. אני מבינה שעם זונדה היא לא תוכל להישאר השאלה שלי בקשר לביצוע פג האם זה יעזור לדלקות ראות החוזרות ?למישהו היה ניסיון עם זה? ואם כן אני אשמח להמלצה לרופא פרטי לביצוע פג כי דרך הקופא יש טור רק לעוד שנה. תודה לכל העונים.

31/07/2018 | 22:26 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לסבטה שלום רב, השאלה, מה נכון לעשות כאשר חולה עם דמנציה מגיע לשלב של מחלתו אשר בו הוא ממעיט לאכול ולשתות אינה פשוטה. כפי שראית - הגישה האינטואיטיבית - להכניס זונדה - אינה מביאה, בהכרח, לרווחת החולה. גם שאלת הכנסת PEG אינה שאלה קלה בנסיבות אלה. הבעיה משלבת היבטים טכניים ( האם תועלת שווה את הסיכון) עם הבנת מהות התועלת, במושגים של אדם עם מחלת מוח נוונית שעתידה להמשיך ולהתקדם. על כן - עולה בנסיבות אלה שאלת האוטנומיה של החולה על גופו. גם הכנסת זונדה וגם הכנסת PEG הן פעולות חודרניות או פולשניות, כואבות, המלוות בסיכון ואי נוחות, כאשר קיימת ראיה לפיה יש סבירות שתגרומנה, בנסיבות אלה, יותר סבל מאשר תועלת, הן בטווח הקצר והן בטווח הארוך. בצוען בנסיבות של מחלה מוחית נוונית, ובנסיבות שהחולה לרוב אינו יכול להביע את הסכמתו לפעולות, מחייבת התיחסות זהירה. השיקולים שונים מחולה לחולה, בהתאם למצבו ולהבנת רצונותיו לגבי המנעות מסבל. המסגרת החוקית לקבלת ההחלטות שונה ממקום למקום בעולם, ויש להביאה בחשבון. בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/07/2018 | 17:01 | מאת: itzhak

שלום לפרופ' כרמל, אבי בן 83 נוטל קפסולות של אקסלון 3 מג' בגלל מחלת אלצהיימר 2 קפסולות ביום במשך 3 שנים. אני מתלבט אם להמשיך לתת את התרופה. שמעתי מספר תשובות ועדיין אין לי תשובה שמניחה את דעתי: 1. התרופה מזיקה בשלב מסויים של המחלה ולכן יש להפסיק. 2. התרופה לא עושה כלום בשלב מסויים של המחלה ולכן יש להפסיק. 3. התרופה עוזרת ומעקבת את התפתחות המחלה ולכן רצוי להמשיך. אודה לדעתך בנושא. בברכה, יצחק.

ליצחק שלום רב, חרף מנהגי שלא לתת עצות טיפוליות ספציפיות בפורום -- יש מקום להכליל את שאלתך, ולכן לענות עליה, בגלל חשיבותה העקרונית וקיומו של סיכון. להווה ידוע, שבמחקרים הקליניים של תרופות מסוג דונפזיל וריבסטיגמין הפסקת התרופה בתום תקופת הניסוי לוותה בצניחה מהירה, תוך שבועות ספורים, ביכולות של הנבדקים, בממוצע. עשו זאת אז (א) כי לא ידעו בוודאות שזה מה שיקרה ו(ב) רצו לדעת אם השפעת התרופה היתה תסמינית [אזי צפויה צניחה עם הפסקתה] או ששינתה את מסלול המחלה [אזי יש סכוי שלא תהיה צניחה מהירה עם הפסקתה]. מאז ראיתי לא מעט חולים שהפסיקו את התרופה על דעת עצמם או על דעת רופאם האחר, כי "לא משפיעה" ותוך שבועות מספר היו במרפאתי כי "מצבם החמיר." לא הבינו, שהתרופה שפרה איך מצבם היה נראה לולא היו נוטלים את התרופה, וכי אף אם בטוי מחלתם החמיר -- היה מחמיר יותר ללא התרופה. לכל כלל ישי יוצאים מן הכלל, ויתכנו אנשים שעליהם לתרופה באמת אין כל השפעה, ואולי אפילו מחלתם אינה מחלת אלצהיימר, ואשר בהם אין סכון להפסקת התרופה. לרוב מסוכן לנסות לברר הדבר על ידי הפסקת התרופה, כי החזרתה לאחר החמרה לרוב אינה מחזירה את האדם למקום אותו עזב. לבסוף אציין, שבמחלה שאופייה להתקדם יכול אדם להגיע למצב שאינו מבין דבר, אינו מתקשר, ואינו מתפקד כלל -- ואזי לתרופות שפותחו לסייע בשלבים המוקדמים ושלבי הביניים של המחלה כבר אין מה להציע. אם אתה הוא זה שכותב ומתלבט --- נראה שאתה רחוק מאוד משלב מתקדם זה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/07/2018 | 05:42 | מאת: שושי בא

שאלה: איזו חברה מייצרת אותו ? והיכן ניתן לקנות אותו ? בתודה מראש 😊

22/07/2018 | 06:35 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

שלום רב -- כפילות לפנינו. שלום רב, אני מצטער שזאת מחלתה של אימך. אינני מחווה דעה על טיפולים שלא אושרו על ידי גורם רגולאטורי מתאים (FDA, EMA, משרד הבריאות הישראלי) להטוויה מסוימת, כי אין ביכולתי לעשות את ההערכה שממשלות מפקידות בידי גופים מיוחדים שזה מקצועם ויעודם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

22/07/2018 | 04:06 | מאת: דבורי

מטפלת בבן זוגי כבר 9 שנים. בשנה האחרונה כמעט ואינו ישן. אין 3 שעות רצופות. למרות כדורי שינה. כתוצאה מכך אני לא ישנה בכלל ומתמוטטת. מה לעשות?

22/07/2018 | 06:38 | מאת: פרופ, כרמל ערמון

לדבורי שלום רב, נשמע שאת מעבר מצב של התשה. התיעצי שוב עם רופא המשפחה או הנוירולוג המטפל, לגבי טיפול תרופתי יותר אפקטיבי. לחליפין -- פני עם בעלך ליעוץ נוסף /חוות דעת נוספת לגבי הטיפול בקשיי השינה שלו. עקרונים פשוט יותר אם מי שמכיר אותו ייעץ. בברכת בריאות לשניכם, כרמל ערמון

איזו חברה מייצרת אותו ? והיכן ניתן לקנות אותו ? בתודה מראש 😊

22/07/2018 | 06:34 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לשרה שלום רב, אינני מחווה דעה על טיפולים שלא אושרו על ידי גורם רגולאטורי מתאים (FDA, EMA, משרד הבריאות הישראלי) להטוויה מסוימת, כי אין ביכולתי לעשות את ההערכה שממשלות מפקידות בידי גופים מיוחדים שזה מקצועם ויעודם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

רק לשם ידיעה, כרגע לא רלוונטי היכן ניתן לרכוש

19/07/2018 | 23:05 | מאת: shely

אני מקשי ואני מכין שעורים בזמן לימוד שיעור כל שהוא ..רוצה להתקדם בחיים ..כאשר שואלים במבחן כל שאלה או לחזור על הנאמר ..לא מצליח ..וזה מאוד מטריד אותי ומביא אותי לכעוס . אני מוכן לקחת על עצמי ל ניסיון שלכם

22/07/2018 | 06:33 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לשלי שלום רב, אני מצטער שאתה מתקשה ללמוד אנגלית. תוכל להתיעץ עם מורך או מורתך תחילה. אם יחשבו שהדבר נחוץ, תוכל לפנות לאבחון קשיי למוד. בברכת בריאות והצלחה, כרמל ערמון

שלום וברכה . אימי בת 80 ומאובחנת עם דמנציה מתקדמת . קנינו שמן זרעי ענבים בטיפות (אני לא זוכרת את שם החברה ) . אחותי בדקה וקראה ששילוב לקיחת שמן זרעי ענבים יחד עם מיקרופירין יכול לגרום לדימומים . לכן הפסקנו עם השמן . האם זה נכון. ? האם יש הבדל בין שמן בטיפות לבין הקפסולות ? תודה

22/07/2018 | 06:28 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאורלי שלום רב, אני מצטער שזאת מחלתה של אימך. אינני מחווה דעה על טיפולים שלא אושרו על ידי גורם רגולאטורי מתאים (FDA, EMA, משרד הבריאות הישראלי) להטוויה מסוימת, כי אין ביכולתי לעשות את ההערכה שממשלות מפקידות בידי גופים מיוחדים שזה מקצועם ויעודם. בברכת בריאות, כרמל ערמון

17/07/2018 | 20:07 | מאת: הדר

דר שלום רב, לפני מספר חודשים יצרתי עמך קשר דרך הפורום הזה בעקבות חשש על סעיות זיכרון שהיו לאמי,כמו לשכוח לכבות אור בחדר באופן קבוע,נכנסנו פעם אחת לחנות בקניון עברנו לחנות השנייה-והיא עוד הייתה בטוחה שאנחנו בחנות בראשונה,הבעיה הייתה שאמי מסרבת ללכת לבדיקות למוח לבדוק אם יש איזושהיא בעיה. בחודשים האחרונים דווקא כל הסימפטומים שהיו לה נעלמו,אבל היום היא סיפרה לי בהלצה שהיא הייתה לחוצה להגיע לעבודה בבוקר ושמה בטעות בלי לשים לב,שני עגילים שונים. האם אני צריכה להתחיל לדאוג שוב? תודה רבה

17/07/2018 | 21:59 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

להדר שלום, אם יש לאמך תקופות בהן זכרונה אינו פועל כשורה כדאי לה מאד להגיע לבדיקה רפואית, בראש וראשונה כדי למצוא גורמים שקל לטפל בהם. זה שהיתה תקופה שתסמיניה נעלמו גורם לחשוב שיתכן שיש דבר מה שניתן יהיה לזהות, ושאם יטופל לא תהיה הישנות. אנא עודדי אותה להגיע להבדק. כדאי שתתלוי אליה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

01/07/2018 | 14:23 | מאת: ליאור

שלום פרופ' ערמון ותודה על תשובתך, קיים חיסון בשם aducanumab מבית ביוג'ן שהראה תוצאות מדהימות בניסויים קליניים. מדובר בנוגדנים חד-שבטיים התוקפים מצבורי בטא-עמילואיד במוח. התרופה מצויה כעת בשלב 3 של ניסויים קליניים. האם ידוע לך עליה? יש לך נסיון עמה? האם ידוע לך כיצד ניתן לצרף את סבי לניסויים הללו? תודה רבה

17/07/2018 | 21:55 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לליאור שלום רב, תודה על ההבהרה. ראה: https://clinicaltrials.gov/ct2/show/results/NCT02477800?view=results מבדיקה עולה שתחלופנה מספר שנים עד שיסתיימו הנסויים בתרופה. אם הטיפול ימצא יעיל אזי הוא יהפוך בהדרגה לזמין למטופלים. יש לצפות שיהיה מומלץ לחולים בתחילת מחלתם, כי הוא נבדק בחולים בשלבים מוקדמים של המחלה. אני מצטער שאין בידי מידע מעודד יותר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

24/06/2018 | 14:17 | מאת: ליאור

שלום רב, סבי בן 91 ואובחן כחולה באלצהיימר לפני שנים. טופל עד עתה באסנטה בלבד (לא זכור לי המינון). לאחרונה הצלחתי לבסוף להביאו לנוירולוג וזה רשם לו גם אביקסה (והחליף את הבונדורמין בצירקדין). שכחתי לשאול אותו ואני מקוה שתוכל לענות לי - 1. האם נטילת מניטול עשויה להיטיב איתו? 2. האם חיסון של אדקנומאב זמין במידה ונחפוץ בכך והאם יוכל להיטיב עמו? תודה רבה ליאור

26/06/2018 | 21:38 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לליאור שלום רב, אינני מבין את פרטי פנייתך לגבי מניטול, וכן לא ברור לי באיזה חיסון מדובר. מכל מקום - שאלות פרטניות צריכות להיות מופנות לרופאיו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

27/06/2018 | 12:00 | מאת: ליאור

שלום פרופ' ערמון ותודה על תשובתך, קיים חיסון בשם aducanumab מבית ביוג'ן שהראה תוצאות מדהימות בניסויים קליניים. מדובר בנוגדנים חד-שבטיים התוקפים מצבורי בטא-עמילואיד במוח. התרופה מצויה כעת בשלב 3 של ניסויים קליניים. האם ידוע לך עליה? יש לך נסיון עמה? האם ידוע לך כיצד ניתן לצרף את סבי לניסויים הללו? תודה רבה

20/06/2018 | 00:17 | מאת: דבי

מאז מות בעלה שהיתה תלויה בו מאוד רואה דברים ,שלא קיימים ,מעלה שאלה מתקופות ,שלא הייתי עדיין,עויינת במידה מסויימת כלפי המטפלת,ראייה שלילית ,רכילות שלילית ,מספרת דברים שלא היו,לא ישנה מסתובבת בלילות מנסה לפתוח דלת לצאת ב3 בלילה האם זה אלצהיימר האם יש לעשות לעצור הדרדרות זו ......באה בטענות כלפי שאני אף פעם לא מאמינה לה ....מה לעשות להתעלם ולא לישר את התמונה שמעלה לא להתווכח .....האם יש מה לעשות קבעון שלה כלפי משהו שחוזרת עליו באובססיביות ...תרופתית או טיפול פסיכולוגי ..אודה לעצות

20/06/2018 | 19:24 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לדבי שלום רב, זאת מכה להפוך לאלמנה בכל עת, לא כל שכן בגיל 87-88, ובנסיבות שבריאותה אינה במיטבה. פני לרופא המשפחה. כדאי שאמך תגיע להערכת נוירולוג או פיסכוגריאטר בהקדם. כדאי לתלווי אותה לבקורים. אם טרם אובחנה -- צריך שתאובחן, וכך גם יותאם ככל האפשר טיפול למצבה -- אם לא לרפא אז להקל. בברכת בריאות, כרמל ערמון

שלום רב. שמי רינת ויש לי שאלה הרופאים קבעו שלאבא שלי יש דמנציה הוא גר בבית אין לו מטפלים זה דמנציה קלה הבעיה שלי אישית מאוד קשה לקבל את זה אני מטבעי בחורה שמחה ולבבית אוהבת את החיים אבל מהרגע שנודע שלאבא שלי יש דמנציה אני שוכבת במיטה ולא מפסיקה לבכות קשה לקבל את זה. אני נמצאת בטיפול תרופתי אני גם בגיל המעבר לא נשואה אני עוברת כרגע שינוי תרופתי דיברתי עם הרופא והוא אמר לי שזה יקח זמן עד שזה ישפיע. חוץ מזה כמה שמנסים לתמוך בי קשה לי אני גרה עם ההורים אין לי כרגע כסף לדירה משלי אני חיה על ביטוח לאומי לא עובדת וכל מה שנשאר לי זה לשבת בבית ולהתעסק עם הדמנציה של אבא שלי. אימא שלי קיבלה את זה מאוד קשה היא עצבנית מוציאה עלי את העצבים וגם עליו היא מטפלת בו כרגע הרופאה קבעה שהוא לא צריך מטפל או מוסד או משהו כזה הוא כן מזהה אותי ומזהה דברים אבל גם שוכח דברים המצב של אבא שלי קשה לי מאוד שזה ממש מכניס אותי לדיכאון איך מתמודדים במצב כזה גם בנוסף לטיפול כעזרה עצמית? איך אני יכולה להרגיע את עצמי ולקבל את המצב ולא לשכב במיטה ולהתעסק בהורים שלי בלי סוף כי זה מוביל לריב בינינו. הייתי שמחה לדעת כעזרה עצמית אפילו טיפ קטן מה אני יכולה לעשות כדי להקל על עצמי ולחזור לחיים השמחים שהיו לי לפני שזה קרה לאבא שלי? אני ממש מודה לך יום נפלא

20/06/2018 | 19:19 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרינת שלום רב, אני מצטער מאד שנקלעת למצוקה משולשת. פני להתיעצות אל: עמותת עמד"א - מצאי ברשת סניף או איש קשר הקרוב למקום מגורייך. יתכן שיש קבוצת תמיכה לבני משפחה של חולי דמנציה. העובדת הסוציאלית במסגרת קופת החולים. המשיכי לשוחח עם רופאייך על אפשרויות טיפוליות נוספות. בברכת בריאות, כרמל ערמון

21/05/2018 | 19:33 | מאת: אורנית

שלום האם בעיות בראייה -פתאום יובש בעין זה אינדיקציה נוספת לבעיית שיכחה שאני צריכה לטפל בה? תודה

22/05/2018 | 19:39 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לארנית שלום, לא ידוע לי על קשר בין יובש בעין לבעיית שכחה. פני אל רופאייך כדי להוועץ הן לגבי העין, והן במידה ואת חוששת מקיומה של בעיית שכחה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

05/05/2018 | 19:30 | מאת: שלי

דר שלום, עד מה שכיחות של איפה התיק שלי נמצא או שמישהוא סיפר לי משהוא ושכחתי ביום למחרת שבכלל הוא סיפר לי את זה ,צריך להדאיג אותי? תודה

07/05/2018 | 19:26 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לשלי שלום רב, מכיוון ששאלת, הרי כבר דואגת, וכנראה מדובר בשנוי. הדבר הנכון -- לפנות לרופאך, לעבוד מספר בדיקות כלליות לבדוק את בריאותך הכללית, ולהגיע להערכה אצל נוירולוג, רצוי עם עניין בנושאי זכרון ושכחה. יוכל לרדת לעומק הדברים, ולבדוק במה מדובר. בברכת בריאות, כרמל ערמון

אבא של בעלי הוא בן 75 יש לו דמנציה. מסתבר כי אבא שלו מת מזה. ועוד 3 אחים שלו בני 80 מתו מזה. האם זה תורשתי? המחלה הגיעה אליהם מעל גיל 70.

29/04/2018 | 18:28 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאלה שלום, קיימות צורות תורשתיות של דמנציה. כדאי לשוחח על המקרה המיוחד של בעלך ואביו פנים אל פנים עם רופא שמתמחה בדמנציה או עם גנטיקאי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

10/04/2018 | 10:16 | מאת: bluemoon

לאחרונה אחי אושפז עקב אלצהיימר דבר שמפחיד אותי האם לקיחת granagard יכול להועיל במניעת המחלה או רק מעשיר את החברה המיצרת ? . המון תודות

10/04/2018 | 21:53 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

שלום רב, אינני מחווה דעה על תכשיר שלא אושר לשימוש לאבחנה מסוימת על ידי רשות מוסמכת, כגון משרד הבריאות, ה- FDA, או המקבילה האירופאית, או הומלץ על ידי אגוד מקצועי נוירולוגי בו אני חבר לאחר תהליך בדיקה מקפיד. נראה ליש ש-granagard נכלל בקטגורית ה"לא אושר." בברכת בריאות, כרמל ערמון

דר שלום האם יש מחלות של בעיית זיכרון שאינן ניתנות לריפוי גם אם מגלים אותם מוקדם ממש? תודה

02/04/2018 | 20:37 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לטוביה שלום, לצערי הרב קיימות מחלות כאלה. עדיין כדאי לחתור לגלוי מוקדם, אם יש בעיית זכרון, כי יתכן שמדובר בבעיה שכן ניתנת לרפוי. לחליפין -- גלוי מוקדם מאפשר לנקוט מאמצים להאט ככל האפשר את החמרת המחלה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

23/03/2018 | 00:04 | מאת: רון

שלום לכולם מעוניין להתייעץ בנושא אימי עם אלצהיימר מתקדם הבאנו לה מטפלת צמודה בעקבות החמרה ואחרי חודשיים נראה שגם זה הולך להתפרק לנו היא בכל יום מתעצבנת על אבא ועל המטפלת מקללת את אבא מאשימה אותם שהם שוכבים (והוא מסכן בן 85 לא מבין מה היא רוצה ממנו) מתלבטים על מס׳ דברים 1- האם יש כדור ויהיה נכון לתת לה אותו שהופך אותה ליותר רגועה או איך שקוראים לזה זומבי 2- איך יודעים מתי השלב שכבר נצטרך להעביר אותה לבית אבות לתשושי נפש כרגע ממש קשה לנו לחשוב על זה 3- האם מישהו ניסה לתת שמן קנאביס ויכול לספר על זה עזר כן לא ?? 4- יש המלצות מתוך ניסיון על מקום לתשושי נפש ברגע שנצטרך תודה

24/03/2018 | 20:15 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לרון שלום רב, עצה פרטנית ספציפית לאמך צריך לקבל מן הרופאים שמטפלים בה. אוכל להביע כאן נקודת מבט כללית שמתיחסת למצב שתארת. לעתים מחלת האלצהיימר מביאה אדם להתנהגות וחשיבה ששונה ממה שהיה בעבר, ואשר יוצרת קשיים רבים לסביבה, כי היא מתעמתת עם סובביה. קיימות תרופות שמקהות את ההתנהגות הזאת. עדיף להשתמש בהן בזהירות רבה ובמידה כדי שתסייענה להמשיך להשגיח על החולה בביתו. קרוב לוודאי שיעזרו בהן כדי לסייע להשגיח על החולה בכל מוסד אליו יעבור, כי שם יש פחות כוח אדם ויכולת להרגיע מתוך שיח מרגיע. אי אפשר, במוסד, להצמיד מטפל לכל אורח 24 שעות ביממה, והיכולת של מטפלים מתחלפים וזרים להרגיע במילים קטנה משל בני משפחה או מטפלת קבועה. פנה אל רופאיה של אמך, כדי שיתנו מענה תרופתי ספציפי שיסייע לכם להשגיח עליה בביתה. בברכת בריאות וחג שמח, כרמל ערמון

20/03/2018 | 19:47 | מאת: אמה

דר שלום, אני חוששת כי אמי סובלת מבעיות זיכרון וכמובן שהכי גרוע קופץ לי לראש-אלצהיימר או סוג של דימנציה. היא די מכבה את האופציה ללכת להיבדק אצל רופא וטוענת שהכל בסדר אצלה.רציתי לדעת שני דברים אם אפשר:1- מה זה שחכה נורמלית שלא צריך לדאוג לגביה ומה זה כבר מצב שצריך לדאוג?אילו דוגמאות או מקרים אמורים להדליק נורה אדומה? ו-2אולי אם אומר לה אילו בדיקות או בדיקה ספציפית היא צריכה לעשות זה פחות יבהיל אותה. איזו בדיקה צריך לעשות?צריך ללכת קודם לרופא משפחה? תודה מראש!

20/03/2018 | 20:14 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לאמה שלום רב, לרוב אם אדם קרוב חושש שקיימת בעיה אז היא קיימת. הרי לא חששת לפני חמש שנים, וכעת את כן חוששת, אז משהו השתנה. צריך ללכת לרופא המשפחה כדי להתחיל תהליך שראשיתו אשור שאכן ישנם קשיים, המשכו חפוש סיבות שקל להפוך ( בדיקות דם, בדיקות דימות של מוח), לעתים בדיקת זכרון מקיפה יותר, ולאחר מכן קביעה במה מדובר ומה ניתן לעשות כדי להפוך (אם מדובר בתהליך הפיך) או להאט, או להקל. לפעמים הרופא מפנה לנוירולוג, לפעמים לגריאטר, ולפעמים למרפאת זיכרון. מטבע הדברים אמך חוששת מכל התהליך הזה. אפשר לעודדה להבדק על ידי הדגשה שלעתים מוצאים דבר מה שקל להפוך, וכדאי. תוכלי להציע לה שתתלווי אליה לבדיקות. זה חשוב גם לרופאים שיראו אותה, כי יהיו מעוניינים ברשמייך. חשוב שתלווי, כי אם כן ישנה בעיית זיכרון היא לא תזכור היטב מה היה. אנא עדכני אם הצלחת להניע אותה להגיע לבדיקת רופא. בברכת בריאות, כרמל ערמון

תודה רבה על תשובתך!!!!!!!! אם אכן יש בעיה כזו ,זה לא משהוא שיחלוף עם הזמן מעצמו ?כלומר לא יכול להיות שיש תקופות לא טובות בזיכרון וזה פשוט יעבור לבד בלי שום דבר? צריך אכן ללכת להיבדק? אני שואלת כדי להיות בטוחה שאני לא מפריזה בתגובתי לזיכרון חלש שיש לאמי בחודשים האחרונים..אלו דברים קטנים וייתכן שאני פרנודיאידית בלי סיבה. תודה רבה שוב!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

21/03/2018 | 21:00 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

צריך להגיע להבדק. בברכה, כרמל ערמון

07/03/2018 | 23:38 | מאת: הדר

פרפסור שלום מאיזה שלב אני אמורה לחשוש בנוגע לשיבוש בזיכרון שקשור בדמנציה? לפני כמה חודשים שמתי לב ששכחתי לכבות אור בחדר שלי כמה פעמים במהלך מספר שבועות,לאחרונה יש מילים שהן על קצה המזלג ואני לא מסוגלת לזכור ,והיום הייתי בקניון הייתי בחנות א' עברתי לחנות ב',וכשסיימתי לחפש בגדים בחנות ב' לרגע הייתי בטוחה שאני בחנות א'. בת 55 תודה רבה אם יש חשש דאגה אילו בדיקות עושים? תודה

08/03/2018 | 06:29 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

אנא הגיעי לבדיקת רופא בהקדם. השאלה איננה רק דמנציה או לא, אלא תהליכים אחרים שיכולים להתבטא בשנויי זכרון. לכל תהליך הטיפול שלו. בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/02/2018 | 22:14 | מאת: ל.ר

שלום רציתי לשאול יש לי אבא בן 76 מאובחן כחולה דמנציה על רקע וסקולרי , האם יש הבדל בין רקע וסקולרי לדמציה רגילה או אלצהיימר? קצת מבולבלת , וגם לאבא שלי יש בעיה קשה שהוא כל היום רוצה ללכת לשירותים גם שיש לו חיתול כל חמש דקות הוא רוצה ללכת לשירותים הוא עדיין בהגדרתו כתשוש נפש ומתהלך עם הליכון מה עושים??? תודה מראש

26/02/2018 | 20:08 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

לל"ר שלום רב, עצה פרטנית לגבי אביך, שהנו תשוש נפש, לא אוכל לתת בהתכתבות. כמוכן אינני יכול להביע דעה לגבי אבחנתו הרפואית. כל אלה מחייבים יעוץ פרטני הכולל בדיקה. תשובה כללית לגבי דמנציה אוכל לתת: דמנציה היא שם כללי לתהליך פעיל של אבדן יכולות מוחיות מורכבות. מחלת אלצהיימר היא הגורם השכיח, והתהליך המניע אותה הוא תהליך של פרימת רשת תאי המוח שעסוקה העקרי ביצירת זכרונות ושליפתם, בכלל זאת יצוג פנימי (במוח) של כל מה שמחוץ למוח (גוף האדם, העולם מסביב - פיזי וחברתי). לפעמים ישנה תוצאה של ארועים מוחיים שגורמת לפגיעה ממוקדת בתפקודים חשיבתיים או מנתקת חלקי מוח אחד מן השני, שגורמת לאבדן יכולות בשלבים. תוצאה זאת מכונה לעתים "דמנציה וסקולארית," בעיקר אם מתחוללת שלב אחרי שלב, בארועים מזוהים. לפעמים שני התהליכים פועלים במשולב "דמצניה משולבת" - MIXED DEMENTIA כדי לתת מימד נוסף -- לעתים תהליך יצירת המשקעים מסוג אמילועיד שהוא חלק מן התהליך של מחלת אלצהיימר פוגע ישירות גם בכלי דם מוחיים קטנים. לפעמים אין כלל עדות למעורבות כלי דם בחולי מחלת אלצהימר. אחרון אחרון -- קיימים סוגי דמנציה נוספים, בהתאם למספר רשתות-העל שקיימות במוח ומאפשרות לו לפעול בצורה מתואמת. שניים מהן הן: דמנציה פרונטו-טמפוראלית (שבטוייה המוקדמים שנויי אופי והתנהגות) ודמנציה עם גופיפי LEWY, שבה יש הופעה מוקדמת משולבת של שנויים קוגניטביים ושנויים פרקינסוניים. בשלביה המאוחרים של דמנציה פחות חשוב כיצד הגיע החולה לשם, אלא אם מתכוונים להעזר במידע לטובת הדורות הבאים, במשפחות בהן מדובר ביותר מחולה אחד. אז לעתים סוג הדמנציה יכוון ליעוץ גנטי. עד כאן על קצה המזלג. בברכת בריאות, כרמל ערמון

16/01/2018 | 23:33 | מאת: הדר

דר שלום, מזה כמה חודשים אמי שוכחת לכבות את האור כשהיא יוצאת מהשירותים. זה הפסיק לתקופה וחזר שוב. יש סיבה לדאגה? תודה

22/01/2018 | 15:53 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

להדר שלום, יש סיבה לקחת אותה ליעוץ רפואי ונוירולוגי. לצד מחלות שנוטות להתקדם (אשר גם בהן ניתן לטפל כדי למתן או להקל) -- ישנן מחלות הפיכות שמתבטאות בשכחה. בברכת בריאות, כרמל ערמון

25/01/2018 | 01:49 | מאת: הדר

תודה דר. זה שהייתה תקופה שבו היא שכחה לכבות האור ועכשיו לאחרונה זה חזר יכול להעיד שזה משהוא שניתן לרפא?אילו מחלות יכולות להיות הפיכות? תודה

01/02/2018 | 23:07 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

להדר שלום, כדאי לקחת את אמך ליעוץ נוירולוגי. בברכת בריאות, כרמל ערמון

14/01/2018 | 23:55 | מאת: סוף הדרך

אני ממש מודע למצבי השאלה כמה זמן נישאר לי לסידורים אחרונים? האם הc הוא זה שמרמז דרגה 3 או יותר? האם קיים אישור לקבל משקה כמו בשוויץ כדי למות ולא להיות נטל מיותר למשפחה? ברור לי שהמחלה סופנית, הפחד הוא להיות צמח באיזה מוסד בבקשה תשובה מלאה ועניינית... האם קיים בארץ מקום שאפשר למות בו בכבוד ולשרוף את הגופה?

22/01/2018 | 15:52 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

שלום רב, צר לי מאד, למקרא מכתבך. אינני יודע מה משמעות הדרגה המצוטטת. אינני רואה את תפקידי כרופא לתת תמיכה או הדרכה למי שחפץ לשים קץ לחייו. אינני סובר, שמי שגידל משפחה בכבוד ובהשקעה, צריך להרתע ממצב בו תתבקש השקעה ממשפחתו לסייע לו אם חלה. יעוץ פרטני לגבי הצפי של מחלתך ראוי שיתבצע כיעוץ קליני מסודר, פנים אל פנים, רצוי במעמד משפחה תומכת. בברכת בריאות ועידוד, כרמל ערמון

23/01/2018 | 13:50 | מאת: סוף הדרך

חבל מאוד על הקשקשת... לפני כשבוע ראיתי בטלוויזיה איך "מטפלים" בחולים סופניים ואין לי רצון שחלאות אדם ישגיחו עלי בדרכי האחרונה... במקום לתקוף אותי בקשקשת תקוף את חלאות האדם שעובדים אם החולים בצורה הבזוייה והמטונפת עלי אדמה... המישפחה שלי היא יושר ואושר אין סופי גם קבורה אני לא מבקש... תודה על הנתונים חסרי הערך שקיבלתי... נכון, יש לי שקיות כתיב...

בבקשה לחזור אליי עם ניתן לטפל בחולי אלצאיימר בתאי לחץ

14/01/2018 | 08:12 | מאת: פרופ' כרמל ערמון

למר אדרי שלום רב, אינני מחווה דעה על טיפולים אשר לא אושרו על ידי רשויות התרופות המוכרות לי (כגון FDA, משרד הבריאות הישראלי, או המקבילה באירופאית, או המקבילה הבריטית - NICE) או הומלצו על ידי אגודות מקצועיות מתאימות (כגון AAN או האיגוד הנוירולוגי הישראלי) למטרה רפואית מסויימת. רשאי המתעניין לפנות למי שמציע את הטיפול. בברכת בריאות, כרמל ערמון

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 > ... 10