תינוק בן שנה - מתעורר כל שעה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

04/08/2016 | 09:49 | מאת: נטליפ

בני המקסים בן שנה. כבר כחודשיים ישן במיטה שלו ונרדם שם, היה מתעורר כל לילה פעמיים או שלוש ואוכל מבקבוק. חשבתי לגמול אותו מזה ורציתי להתייעץ אלא שבינתיים צצה בעיה חדשה שמאפילה על הקודמת. הוא מתעורר לאחרונה כל שעה בערך, לא לאכול, הוא בוכה, מחפש אותי בעיניו (המיטה שלו צמודה לשלי והוא יכול לראות אותי דרך הסורגים) אני מלטפת אותו, שולחת יד מהמיטה שלי ומרגיעה.. אבל הטקס הזה לוקח כמה דקות והוא קורה המון פעמים בלילה. אני מותשת. מה אפשר לעשות? עלי לציין שהילד נמצא בהורות משותפת, הוא ישן אצל אביו פעמיים בשבוע (לאחרונה הוספנו עוד יום פעם בשבועיים) ומטופל על ידי אימי כשאני עובדת. אין דבר מהותי שהשתנה בחייו בעת האחרונה. אשמח לעיצה, אני קורסת מעייפות.

הי על פניו נשמע כי הקושי הוא על רקע התנהגותי. בנך תלוי בך כדי להרדם. דבר שקשור באופן ישיר למספר היקיצות ולקושי להרדם אחריהן. אני מציע לך לפנות לאיש/אשת מקצוע. באופן עקרוני יש סיכוי מאוד טוב לעזור לך תוך זמן קצר יחסית ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים