שינה זה לחובבנים:)

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

05/07/2016 | 00:06 | מאת: אמא רוצה לישון

שלום. הילדה שלי בת 2 ועשרה חודשים. היא מזה תקופה הפסיקה לישון צהריים בסופ"ש והיא נשארת ערה בלי שום בעיה מ 6 וחצי בבוקר לאחת עשרה בלילה (למחורת מתעוררת בשמונה וחצי). במשך השבוע בגן היא ישנה פחות ממה שישנה בעבר, אבל עדין ישנה שעה/שעה וחצי, ואז מסרבת לישון עד 10 בלילה (היא נלחמת לא להירדם וכן אנחנו שוכבים לידה עד שהיא נרדמת) ומתעוררת בשבע למחרת, כשבחמש היא כבר בוכה שניקח אותה למיטה שלנו. ברור לי שמדובר בבעיה, וברור לי שיש לנו חלק בה, מה שלא ברור לי הוא איך בכלל היא מחזיקה מעמד כל יום ובמיוחד בסופי השבוע (כן היא עיקשת אבל היא גם עדין קטנה וצריכה לישון). קרובי משפחה אמרו לי שזה תקופה וזה יעבור, אבל מתי???? גם כתינוקות היא בקושי ישנה (30 דקות ביום, שעות ספורות בלילה),

רויטל שלום, יש כל מיני שינויים בגילאים אלו מבחינת השינה ובין היתר בשנת הצהריים. מתוך מה שאת כותבת בהחלט נראה שלכם יש חלק בעניין. לצערי הרבה פעמים יש עצות של "זה יעבור" אבל הורים ממשיכים להתנהל שנים עם בעיה. כדאי לכם לפנות למומחה/מומחית לשינה בילדים ולקבל הכוונה, בעיקר איך להוצא אתכם ההורים מהתמונה (Sבר שמשמר את הקושי להרדם ודוחה את השינה). בד"כ הערבויות בגילאים אלו הן מאוד קצרות ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים