ילד בן 5 וחצי נרדם ע"י התנענעות וקפיצות

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

13/10/2015 | 08:32 | מאת: נוגה

שלום רב, בני בן 5 וחצי מחזיק במעקה של המיטה וקופץ כשהוא על הברכיים כדי להירדם, הוא עושה זאת כבר מגיל שנה בערך, בבוקר כשהוא מתעורר הוא שוכב על הבטן עם הברכים מקופלות והראש בין הידיים וכמו מין מתפלל, ככה הוא מתעורר. כשהוא היה קטן ביררתי לגבי זה אמרו לי שזאת שיטת הרדמות, אבל שיטת הרדמות זאת עדיין מלווה אותו. מה אתה מציע לעשות?? הוא ילד מתוק וחכם ואין איתו בעיה מיוחדת. אשמח להכוונה תודה רבה!!

הי בהחלט נשמע שכך ילדכם למד להרדם מימים ימימה. באופן עקרוני אפשר לנסות לעזור לו לפתח תהליך למידה של הרדמות בדרך אחרת בשיתוף פעולה עימו. אפשר אולי להחליף למיטה עם מעקה נמוך ובטיחותי אבל כזה שהוא לא יוכל לעשות את פעולה זו, או אפילו שישן על מזרן בתהליך למידה זה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים