דפיקות ראש בפעוט בן שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/05/2015 | 18:08 | מאת: עימית

מגיל חצי שנה בני דופק את הראש בחוזקה על הכרית תוך כדי שינה מידי מספר שעות בכל לילה. הדבר מעיר אותו ומיד חוזר לישון. מה זה אומר וכיצד ניתן להפסיק זאת?

הי, דפיקות ראש בגיל זה הינן נפוצות. דבר ראשון צריך לוודא כי הילד בטוח (כלומר שלא דופק את הראש בדברים קשיחים). אח"כ לבדוק האם ישנם קשיי שינה נוספים שיכולים להגביר את תופעה זו. כגון הפרעות נשימה בשינה או הרדמות עם ההורים. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkuhsnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים