בן שנה וחצי-השכמות למוצץ הארור..תודה רבה!!!!

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

29/12/2014 | 09:22 | מאת: מיכל

בני בן שנה וחצי, ישן 11 שעות בלילה מגיל חודשיים (פלאי הבקבוק). רגיל היה להירדם עם מוצץ ולא מתעורר כשנופל. בחודשים האחרונים, (יתכן וקשור לכניסה למעון) מתעורר לעיתים 3-4 פעמים בבכי וחיפוש אחרי המוצץ האבוד. קמים>נותנים מוצץ שנפל(יש איזה חמישה במיטה) וחוזר מייד לישון כמובן. נשמע כמו תלונה קטנונית אבל למי שרגילים לישון רצוף זה מעיק ולא רואה סיבה להמשיך עם מנהג מטופש זה. אשמח לכל גישה/המלצה בנושא תודה רבה!!! מיכל

מיכל שלום, זו לא תלונה קטנונית זה בהחלט יכול לשבש את הלילה... באופן עקרוני יש כאן תמונה נמשכת שבה הדרך לפתור את זה שהמוצץ נפל היא שאמא ואבא יבואו, לכן הפתרון יהיה סביב זה שתבנו סביבה כזה שבה אתם לא מגיעים והוא מסתדר לבד. כמו לפזר מספר מוצצים, ל"התאמן" על למצוא את המוצץ במיטה ולקחת לבד במהלך היום וכמובן לא להביא לו את המוצץ אם נופל כך שילמד לקחת אותו לבד. אופציה עקרונית נוספת היא לעזור לו להרדם בהשכבה ללא המוצץ ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

30/12/2014 | 20:57 | מאת: מיכל

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים