הרדמות והתעוררות באמצע הלילה אצל ילד בן 4

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

23/11/2014 | 15:11 | מאת: אוקסנה

שלום ד'ר בני בן 4 שהתחיל אצלו בעיית הרדמות, אחרי שאנע מקריאה לו סיפור לפני שינה הוא חייב שאשכב לידו עד שהוא נרדם. ודבר שני, הוא התחיל להתעורר לקראת 4 לפנות בוקר קורא לי שאבוא אליו ואז מבקש אלינו למיטה ואם אני מסרבת ישר מתחיל בכי ואני מתיאשת ולוקחת אותו אליי. השיטה של להחזיר אותו לא עובדת. אני מבינה שזה מצב של יצירת גבולות אבל זה לא עובד כל כך. אשמח למענה בברכה, אוקסנה

אוקנסה שלום, נראה כי בנך "חייב" אותך להרדם דבר שגם קשור קשר הדוק ליקיצותיו בלילה והצורך בך אז. המטרה היא באופן הדרגתי לשחרר אותו מכך ולהוביל להרדמות עצמאית גם בהשכבה וגם ביקיצה. כדאי לפנות לאיש מקצוע שילווה אותך בכך, באופן עקרוני ההתערבות הטיפולית היא קצרה ויעילה מאוד ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים