ילד קטן - ערב ארוך...

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

10/09/2014 | 21:57 | מאת: שרה

שלום, יש לי ילד בן שנתיים שעושה לנו צרות כל ערב.... יש 2 נקודות: 1. הוא מסרב ללכת לישון לבד ואנו צריכים להישאר איתו עד שנרדם - אם לא הוא נכנס להיסטריה ויוצא מהמיטה בבכיות מפוחדות. ולפעמים מה שקורה אחרי הרבה זמן הוא שהוא עובר לספר ונרדם או בעגלה. 2. הוא היה רגיל לישון שעתיים בצהריים, זה כנראה יותר מדי - ניסינו להוריד לשעה, אבל אז הוא ישנוני כל היום ובסוף הערב לא מצליח לישון (או בגלל שהוא בעצם נח כל היום - נשכב על הרצפה, ספה וכו' או כי עבר את סף העייפות - אני לא יודעת.) השאלה אם אפשר להרגילו בלי שנת צהריים בכלל. בעלי בעד, אני פוחדת שזה יום מדי ארוך לו והוא יהיה לא מרוכז ועייף. ואולי זה גם לא בריא. אשמח לשמוע את דעתך המצקועית

שרה שלום, דבר ראשון ממש אבל ממש לא לגעת לו בשנת הצהריים. זה גיל שילדים צריכים מאוד את השינה וזה אף יפגע ביכולתו להרדם בערב אם תנסו לקצר זאת. דבר שני טיפול בקושי אותו אתם מתארים יתבסס על עבודה עם ההורים תוך שינוי התנהלותכם שמשמרת ומאפשרת את המשך הבעיה/קושי. המטרה היא שילמד שכשהולכים לישון אז הולכים לישון, במטה שלו, ללא הדרנים וללא כל "גרירה של המצב".. כדאי לפנות ליעוץ מקצועי שילווה אתכם בכך. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים