תינוקת בת חמישה חודשים מתעוררת הרבה בלילה

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

20/08/2014 | 11:55 | מאת: זהר

שלום, הבת שלי בת חמישה חודשים. היא רק יונקת. היא הולכת לישון בשעה 19:30-19:45 לאחר טקס שינה. היא נרדמת עם מוצץ כאשר היא שוכבת על הבטן ואני לוחשת לה "ששש" ומלטפת אותה ומחזירה לה המוצץ לאחר שמוציאה אותו. במהלך הלילה היא מתעוררת לעיתים קרובות מאוד (כל שעה ולעיתים אף פחות). לפעמים מספיק שמחזירים לה את המוצץ אך לעיתים צריך ממש להרדים אותה מחדש. גם לאחר הנקה בלילה היא ישנה כ20 דקות ואז שוב מתעוררת. כך למעשה עד סביבות 7:30-8:00 אז היא מתעוררת לגמרי. חשוב לי לציין שאומנם היא עדיין ישנה איתנו בחדר אבל אני ניגשת אליה רק כאשר היא בוכה. במהלך היום היא ישנה לפרקים קצרים (40 דקות- שעה) ולעיתים רחוקות אני מצליחה להחזיר אותה לעוד כחצי שעה. לאחר כשעה וחצי היא שוב עייפה. איך מרגילים אותה לישון טוב יותר ביום ואיך למנוע את ההתעוררויות הרבות בלילה? אשמח לעזרה.

זוהר שלום, במהלך החצי שנה הראשונה לחיים ישנם שינויים רבים ומרתקים בחיי התינוק וכך גם לגבי השינה. היכולת להרדם עצמאית מתפתחת פחות או יותר עד גיל 6 חודשים. הורים יכולים לעזור וגם לחבל במהלך זה.לכן כדי לעזור להליך זה, כדאי ל: להשכיב ולהעיר אותהבשעות קבועות, להקפיד לשים אותה במיטה ישנונית אבל לא ישנה (כך שלא תפתח תלות בכם להרדם), להקפיד על טיולים וחשיפה לאור בשעות הבוקר. בנוסף, חשוב לא ליצור "אסוציאציות שינה", כלומר גורמים בהם הילדים תלויים כדי להרדם. – כגון, הנקה או ליטופים. באופן עקרוני היקיצות הליליות קשורות הן לדרך בה התינוק הושכב והן לגורמים מחזקים במהלך הלילה כגון הנקה ואינטראקציה עם האם. באופן עקרוני תינוק שמתפתח יפה מעל גיל חצי שנה אינו צריך לאכול במהלך הלילה. אם הבעיה נמשכת אפשר וכדאי לפנות ליעוץ מקצועי שיכול להנחות אתכם בתקופה יחסית קצרה להתגבר על קשיים אלו. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים