קשיי הרדמות מחוץ לבית

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/08/2014 | 21:31 | מאת: הגר

שלום רב, בתי בת 9 ולאחרונה הופיעו קשיי הרדמות מחוץ לבית. לעיתים אצל חברות אך התופעה מתחזקת תמיד בביתו של אביה (אנחנו גרושים). אצל סבתא ישנה טוב. יומיים לפני שעלייה לישון אצל אביה היא נתקפת בחרדה ובכי ולא רוצה להשאר לישון. לעיתים היא חוזרת לישון בבית אך לעיתים אין ברירה ונשארת לישון, אך בוכה המון. ניסתה קריאת ספר, טלויזיה, אבא שוכב קצת על ידה. אפילו נתנו לה רסקיו אך כלום לא עוזר. מה ניתן לעשות? אנו חסרי אונים והילדה סובלת. תודה רבה, הגר

הגר שלום, חשוב להבין מה הקושי שלה להרדם (האם למשל יש פחד מעצם העובדה שלא נרדמת, האם יש פחד ממשהו אחר, למשל פורצים וכו). חשוב גם להבין מה הסיבה שדווקא אצל אביה זה מתחזק. אני הייתי ממליץ לכם לפנות ליעוץ מקצועי בהקדם כדי שהבעיה לא תחמיר. חשוב להבין את התמונה הקלינית באופן מלא, פעמים רבות חששות אלו גם מקבילים לחששות/פחדים במהלך היום. הדברים שאותם ציינתם שנוסו כדי לפתור את הבעיה, דווקא עלולים להחמירה ולא להוביל לפתרון. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים