בעיות הרדמות לבד

דיון מתוך פורום  הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים

16/08/2014 | 11:14 | מאת: ניצן

שלום, בני בן 8.5 שנים עולה לכתה ג, לא מצליח להירדם במיטה לבד כבר שנים....רק אם נמצאים בחדר לידו ומעבר לכך צריך להרגיש יד על הגב שלו או איזשהו מגע , כמו כן באמצע הלילה עובר למיטה שלי להמשך השינה ,אולי פעם בשבוע ישן לילה רצוף במיטה שלו.מה עושים??

ניצן שלום, נשמע כי לאורך השנים בנך התרגל (כלומר סופקו לו התנאים) להרדם רק בצורה מסויימת. הוא חייב אתכם פיזית להירדם, הוא לא יודע אחרת. קיים קשר הדוק בין כך שהילד לומד שהוא חייב את הוריו להרדם לבין יקיצות בלילה וכן קושי להרדם לאחר יקיצות אלו. גם אז הוא חייב אתכם. דבר זה כמובן גם יכול לפגום בשינה, ברצף, ובאיכות החיים. התערבות טיפולית בהקשר זה תישם לה למטרה להוריד את הצורך שלו בכם בהדרגה וללמוד להרגע ולהרדם לבד גם בהליכה לשינה וגם כשקם בלילה. בדרך כך התערבות זו הינה ממוקדת יעילה וקצרה. ד"ר יונתן קושניר פסיכולוג קליני www.drjkushnir.com

מנהל פורום הפרעות שינה בקרב ילדים ומבוגרים