סוכרת לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

23/05/2015 | 16:43 | מאת: אבי

שלום, אני לוקח מזה מספר שנים גלוקומין אחד ליום בערב. ערכי הסוכר וההמוגלובין עולים כמפורט: 10/2013 - 150 - 7.1% 04/2014 - 165 - 7.9% 09/2014 - 215 - 8.1% 05/2015 - 270 - 9.8% אני מודה שאף פעם לא שמרתי על דיאטה כלשהיא (קשה לי ולרוב אני אוכל בעיקר בערב כשחוזר מהעבודה) ואני אפילו חובב מתוקים. בחודשיים האחרונים אני לוקח מטפורמין לא מוכר בשם glucofree של חברת יוונית - farmasyn. האם יתכן וההרעה בתוצאות האחרונות יכולה לנבוע מהכדורים החדשים שאני לא מגיב אליהם ? (או יותר נכון לא מגיב אליהם). אני לא מעוניין להגדיל את המינון של הכדורים וחושב לנסות לטפל בצ'יה לתקופה הקרוב לעשות הליכות וכד' - האם כבר לא מאוחר מידי בערכים שהגעתי אליהם ? מבקש המלצה וחוו"ד בנושא. אני בן 47, לא מעשן ולא שותה כאשר שמתי לב בהתקלות מקרית בתוצאות בדיקות של 20-30 שנה אחורה שתמיד היה לי סוכר בסביבות 100-110. תודה מראש על כל עצה.

25/05/2015 | 09:23 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום אבי- הטיפול שאתה מקבל כעת אינו מספיקל תפקוד הלבלב שלך. הערכים גבוהים מאד ועלולים לגרום לנזק בלתי הפיך לאיברים הפנימיים. היום יש כדורים חדשים חזקים יותר ממטפורמין-למשל גנואט או יוקראס. צריך לקבל אותם פעמיים ליום. בנוסף כמובן צריך לעסוק בספורט ,תזונה נכונה וגם ציאה הוא טוב.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה