קיום יחסי מין לפני /בזמן קבלת החיסון

דיון מתוך פורום  HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם

16/04/2013 | 23:19 | מאת: נוי

אני וחברה שלי רוצים להתחיל לקיים יחסי מין. והיא דיברה עם רופאת הנשים שלה שאמרה לה שאסור לה לקיים יחסי מין בזמן קבלת החיסון . האם זה נכון ? חוץ מהנושא של ההדבקה יש איסור לקיים יחסי מין בין השלבים של החיסון ? נזק או משהו דומה למה ? או שכל הסיפור של לא לקיים יחסי מין לפני החיסון או בזמן קבלת החיסון הוא עניין של אפשרות להדבקה בווירוס ? אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי

לקריאה נוספת והעמקה

אסור לה לקיים יחסי מין בזמן קבלת החיסון. האם זה נכון ?=יעילות החיסון נמוכה ביותר אם נושאים את נגיפי ה HPV בעת קבלתו.

18/04/2013 | 12:36 | מאת: א

אתה כותב:"יעילות החיסון נמוכה ביותר אם נושאים את נגיפי ה HPV בעת קבלתו." ידוע כי חיסון (כלשהו) אינו מגן בפני הזנים שבהם היתה כבר הדבקה אך הוא מגן בפני הזנים שבהם עדיין לא היתה הדבקה. חיסון הגרדסיל מגן בפני שני זני נגיף מסרטנים (16 ו 18) ושני זני נגיף הגורמים לקונדילומות (6 ו 11). אם מגלים לדוגמה נגיף זן 6 זה לא אמור לפגוע ביעילות החיסון לשאר שלושת הזנים. אם מגלים זן אחר שלא משתייך לארבעת הזנים הנ"ל (וגם לא cross reactive עם אותם ארבעת הזנים) זה לא אמור לפגוע ביעילות החיסון של גרדסיל. כך הבנתי מעיון באתר ה CDC. אשמח לקבל את תגובתך.

22/04/2013 | 15:31 | מאת: שרי

הוא אמר שיעילות החיסון לפפילומה יורדת רק אם ב PCR מתגלה נגיף ששייך לארבעת הנגיפים שישנם בחיסון הגרדסיל. הרופא שלי הוא פרופסור לגינקולוגיה.

מנהל פורום HPV - וירוס הפפילומה, קונדילומה, צוואר הרחם