בהמשך למה שנכתב כאן (הפוגה)....

דיון מתוך פורום  קרוהן וקוליטיס

28/08/2016 | 22:02 | מאת: רוני.

שלום רב שוב דוקטור, רציתי לשאול בהמשך למה שנכתב כאן לגבי הפגות בתרופות. חשוב לציין לא מתכוון לעשות הפוגות כרגע על דעת עצמי, אבל סתם מסקרנות. האם כן נהוג לעשות הפוגות או להפסיק טיפול ע"י תרופות כגון רפסאל / פנטזה / אסקול וכו' במידה וכן ישנה יציבות או רגיעה מזה תקופה לחולי קרוהן, קולוטיס וכדומה. איך זה מתבצע, ולאחר כמה זמן מתחילת הטיפול (במידה ומתייצב) נהוג להפסיק עימם. תודה מראש!!

03/09/2016 | 20:28 | מאת: ד"ר לב ליכטנשטיין

<p>האם כן נהוג לעשות הפוגות או להפסיק טיפול ע"י תרופות כגון רפסאל / פנטזה / אסקול וכו' -- מדובר בתרופות שתפקידם למנוע חזרה של דלקת. הן אינן נספגות ממעי ולכן נטולות תופעות לואי כמעט לחלוטין. להפסיק אותם רק מפני שאתה בהפוגה ממושכת זה כמו להפסיק ביטוח רכב בנימוק שכבר מזמן לא היית מעורב בתאונת דרכים וגם לא נגנב לך רכב: הרי בתוך לבך אתה יודע שזה יקרה מתישהו - אתה רק לא יודע מתי. במקרה של הפסקת תרופה זה אפילו יותר חמור: אתה משוכנע שאתה בהפוגה ממושכת סתם כי המחלה כבר עברה - והאמת היא הנטיה הגנטית של מערכת חיסונית לתקוף רקמת מעי אינה חולפת (רק לא תמיד מתבטאת בדלקת של ממש) - ושמרבית הסיכויים שאתה בהפוגה בזכות הטיפול</p>

04/09/2016 | 13:45 | מאת: רוני.

מנהל פורום קרוהן וקוליטיס