ניסיון לגמילה ממשלשלים בעקבות עצירות

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

19/06/2016 | 23:13 | מאת: אורית

שלום ד"ר, מה שלומך? מזה שנים שיש בעיות יציאה, לעיתים של פעם בשבוע. התקופות הקיצניות באו והלכו עד שלפני מספר שנים התחלתי לרכוש בבתי מרקחת "עזרים", בהם לקסין פורטה ואלוה-לאקס, תחילה לעיתים רחוקות כדור-שניים, ולפני כשנתיים זה עלה עד לכ-15 כדורים מידי ערב (סך הכל, משני הסוגים). בשלושת החדשים האחרונים החלטתי שאני מנסה להיגמל וירדתי בהדרגה ל- 4 כדורי לאקסין פורטה ושני כדורי אלוה-לאקס מידי לילה. פחות מזה - אני לא מצליחה למחרת להתרוקן. האם יש פתרון או שנגזר עלי להמשיך ככה? יש לציין שבימים שניסיתי להפסיק או לקחת פחות, לא עזר אם ניסיתי לשלב סיבים כמו בנפייבר או לשנות את התזונה. ה"קוקטייל" של 4+2 תופס רק בימים שהתזונה שלי עשירה בירקות. בימים בהם אני אוכלת פחמימות או לחם אני נאלצת לקחת יותר. מה הפתרון?

אורית שלום פני לדיאטנית המתמחה בתחום. יכול להיות ששינוי תזונתי יוכל להוריד למינימום את הצורך במשלשלים. 3 פעולות מעי בשבוע - בתחום הנורמה !!

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול