עצירות טחורים ואניזמוס

דיון מתוך פורום  עצירות - אבחון וטיפול

19/08/2015 | 13:47 | מאת: טל

שלום, אני בן 24 בריא בדר"כ וסובל כשלושה שבועות מעצירות, אניזמוס (כיווץ יתר של פי הטבעת לקראת יציאה) וטחורים שהחריפו עם תחילת העצירות, וכעת הם במגמת ירידה. הטחורים יוצאים החוצה כשאני יושב בשירותים וחוזרים פנימה בשאר היום.יציאה של כמות צואה נורמלית אני משיג רק באמצעות שימוש בחוקן (מים בלבד) לאחר שהבטן נפוחה ומתחילות התכווצויות. היציאות הרגילות שלי מאוד קטנות ובמרקם "פלסטלינה", יש הרגשה בכל יציאה כאילו המעבר של הצואה מכאיב באזור החלחולת/פי הטבעת ולכן פי הטבעת מתכווץ באופן לא רצוני. פניתי כבר למס' רופאים אבל יש לי תחושה כאילו לא לוקחים את המצב של ברצינות, רושמים לי נורמלקס ו"פליט אנמה" ואומרים שיעבור עם הזמן. כבר שיניתי תזונה בצורה דרסטית לפי המלצות של מומחים. מה אפשר לעשות במצבי? אפשר לעשות שטיפת מעיים? שמעתי שגם לא טוב לעשות הרבה חוקן, אבל מנגד זאת הדרך בה אני משיג התרוקנות. אני מרגיש שאין לי כל כך עם מי לדבר והדאגה לא עוזבת אותי.

טל שלום נראה לי שאתה סובל בעיקר מדאגות. 3 שבועות של עצירות זה משך קצר מאד והמצב יכול להשתנות ספונטנית. אינני יודע מהיכן שאבת את האניזמוס. אם לא עברת מנומטריה - הכל משוער. נסה משלשלים \ חוקנים רק על בסיס צורך. 2-3\שבוע

מנהל פורום עצירות - אבחון וטיפול